На 19 юни от 18:00 часа в Музея на хумора

...
На 19 юни от 18:00 часа в Музея на хумора
Коментари Харесай

Първи нови изложби в Музея на хумора и сатирата

На 19 юни от 18:00 часа в Музея на хумора и сатирата в Габрово ще се организира първото събитие от началото на пандемията. Ще бъдат открити не една, а две изложения в зала 3 - „ В ТОВА ВРЕМЕ НА ЕДНО ДРУГО МЯСТО / 100 ГОДИНИ ЧЕШКИ КОМИКС “ и видео инсталацията „ Альоша и котката “. Ще бъдат спазени всички ограничения за сигурност и обществена отдалеченост.
„ В ТОВА ВРЕМЕ НА ЕДНО ДРУГО МЯСТО / 100 ГОДИНИ ЧЕШКИ КОМИКС “ е галерия, проведена в партньорство с Чешкия културен център в София. Специален посетител на откриването ще бъде Силвия Дерибеева – управител продукция в Чешкия културен център. Изложбата ще гостува в Габрово до края на 2020 година.
Вернисажът бе очакван като част от програмата по случай 1 април и 48-ия рожден ден на Музея, и въпреки със забавяне, посетителите ни ще имат опцията да се срещнат с най-хубавото от чешкия комикс, основано през последните 100 години.
Видео инсталацията „ Альоша и котката “ е филм за една необикновена среща на хълма Бунарджика в Пловдив. На габровската премиера публиката ще се срещне и с създателите – Камен Стоянов и Катарина Свобода, които ще са в града особено за събитието.
Чрез средствата на песента, филмът демонстрира две разнообразни гледни точки към паметника, неговата предистория и по какъв начин се основават митологии.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР