На 19-ти август в Плевен се проведе мило футболно тържество,

...
На 19-ти август в Плевен се проведе мило футболно тържество,
Коментари Харесай

Отбелязаха 33 г. от единствената шампионска титла в историята на Спартак

На 19-ти август в Плевен се организира благо футболно празненство, което ни върна 33 години обратно във времето. Позакръглени мъже с посребрели коси изиграха футболна среща на Балона. Имаше почитатели, родственици, страсти, смешки, съвършени отигравания с топката и несъмнено приповдигнато въодушевление.



Участниците в спонтанния мач бяха наградени със златни медали и купи. Купи с буквите си получиха някогашните учители Светла Димитрова и Стефко Доровски, тогавашните класни ръководители на мъжете от терена. След „ борбата “ на зеления килим, се организира другарски обяд, а крайна срещата беше тържествена вечеря.



С това събитие, участницитеси припомниха най-славния триумф в история на футболния Спартак (Плевен). 1990 година е шампионска за клуба. Тогава юношите, родени 1976 година извоюваха единствената национална купа в историята на плевенски футбол.

Треньорът Емил Вулов споделя по какъв начин тима му изкачи върха в родния футбол:

„ Всички бяха възпитаници в Спортно учебно заведение „ Георги Бенковски “. Освен от Плевен, измежду тях имаше момчета от Свищов, Белене, Долни Дъбник и други Футболният клуб Спартак ни помагаше с екипи и финансови средства. Спортното учебно заведение с екипировка и лагери. За две години доселектирах тима. Резултатите демонстрират капацитета на състава. Достатъчно е да се уточни Ивайло Петков, в следствие народен играч при мъжете, участник на международно и европейско състезание. Не по-маловажно е обаче, че изградихме съвършен колектив. И в този момент, когато се срещнахме след повече от три десетилетия, видях, че той се е запазил. Онези момчета, през днешния ден към този момент са мъже. Някои живеят в чужбина. Но даже и след толкоз години отново са задружни, другари и правилни между тях. Изказаха се ласкаво за работата ми с тях. Но желая да подчертая, че в тези няколко години, плевенския детско-юношески футбол беше в подем. Дължи се с изключение на на гения на състезателите и на треньорските умения на сътрудниците ми Величко Дихонов, Иван Панков и Никола Генков. Отборът от набор 1974 година, воден от Величко Дихонов стана вицешампион на България. Бронзов медалист беше отбора, набор 1973 година на Иван Панков, който по-късно се класира и на четвърто място. Спечелихме и два интернационалните шампионата в Русия и Плевен. Тогава Спартак (Плевен) беше на второ място в България в неофициалното класиране за детско-юношески футбол “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР