На 19 септември 378 семейства ще получат помощта от 375

...
На 19 септември 378 семейства ще получат помощта от 375
Коментари Харесай

В понеделник 378 семейства ще получат държавната помощ от 375 лв. за справяне след наводненията

На 19 септември 378 фамилии ще получат помощта от 375 лева по линия на " Социално подкрепяне ". Това заяви на брифинг в село Богдан регионалният шеф на Пловдив Ангел Стоев.

В трите потърпевши от наводненията села електрозахранването е възобновено на 100%, останало е единствено да се пусне уличното осветяване, само че това няма по какъв начин да се случи бързо, защото е разрушена самата инфраструктура. Водоснабдяването е възобновено на 50%. И лекарските кабинети в трите селя към този момент работят. Всички улици, дворове и къщи са изцяло дезинфекцирани.

По речните корита на трите села работят сред 5 и 8 доста тежки машини. Доброволците ще бъдат насочвани да оказват помощ на хората в Каравелово и Богдан, сподели регионалният шеф на Пловдив.

Той акцентира, че страната отпуска над 10 милиона лв. посредством Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне към Министерски съвет. С тези средства ще се проектират и построяват нови мостове, ще се разчистват и речните корита, както и ще се построяват и отначало улици.

Очаква се през почивните дни в трите села да има към 1000 доброволци.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР