На 19 октомври от 10:00 ч., в Градската градина пред

...
На 19 октомври от 10:00 ч., в Градската градина пред
Коментари Харесай

Изложба "Запази надежда" в Галерия на открито в Градската градина пред Народния театър

На 19 октомври от 10:00 ч., в Градската градина пред Народния спектакъл, болница „ Надежда ", със съдействието на Столична община, открива фотоизложба на тематика „ Запази вяра ". Изложбата е част от едноименната огромна акция на лечебното заведение, отдадена на битката с рака на гърдата и съхраняването на репродуктивните благоприятни условия на младите дами, сблъскали се с диагнозата.
Автор на фотосите е известният фешън фотограф Диляна Флорентин, която за втора поредна година подава ръка с работата си на акцията на болница „ Надежда " за предварителната защита и лекуването на това заболяване.

Във фотосесията тази година участваха изтъкнати лекари от МБАЛ „ Надежда ", които работят в разнообразни медицински посоки, ангажирани с грижата за дамите с рак на гърдата и запазване на фертилитета. Сред тях са проф. доктор Константа Тимчева - онколог, доктор Георги Стаменов- експерт по репродуктивна медицина, доктор Деян Атанасов - хирург, доктор Настя Ненова - Балаценко- експерт по образна диагностика, Стефка Николова - ембриолог.
В акцията с лицата си и своите персонални истории се включиха и пет смели дами, минали през лекуване на рак на гърдата и съхранили яйцеклетки - вяра за деня след заболяването - Виржиния Сърнова, Теодора Тодорова, Валентина Йорданова, Анета Тодорова и Иванка Стефанова. Специално присъединяване със фотоси и обръщение взе и Нана Гладуиш, създателят на фондация „ Една от 8 ".

На откриването ще участват девойките, които застанаха зад „ Запази вяра ", експерти от болничното заведение, директно ангажирани с диагностиката и лекуването на рака на гърдата, както и посланици на миналогодишната самодейност обвързвана с предварителната защита на болестта.
Изложбата има за цел да съобщи по ексцентричен и въздействаш метод обръщение за значимостта на предварителната защита на болестта. Диагностициран в точния момент, ракът на гърдата е лечим. В случай на идна химио- или лъчетерапия е значимо младите дами в репродуктивна възраст да проучат опцията за запазване на яйцеклетки или ембриони. За страдание, постоянно лекуването, през което се постанова да преминат в борбата с онкологичното заболяване, заплашва репродуктивната им дарба. Малко са дамите, които знаят това, когато се сблъскват със страшната диагноза. Малко са лекарите, които насочват тези млади дами към експерти по репродуктивно здраве, с цел да се организира незабавно процедура по заледяване на яйцеклетки или ембриони преди да стартира лекуването.

В рамките на акцията „ Запази вяра " през м. октомври и ноември в болница „ Надежда " ще бъдат извършени 200 безвъзмездни профилактични прегледи за рак на гърдата (ехомамографии) за дами до 40 година, както и оценка на яйчников запас (100 безвъзмездни пакета) за дами до 39 г.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР