На 19 май в София ще се проведе един от

...
На 19 май в София ще се проведе един от
Коментари Харесай

Хора с увреждания и приятелите им с големи сърца ще тичат заедно в Run2Gether

На 19 май в София ще се организира един от най-успешните мини-маратони с идея в света - Run2Gether. Така столицата ни става част от интернационалната самодейност в поддръжка на хората с увреждания, провеждаща се и в Ню Йорк, Амстердам и Банкок. Благотворителният маратон ще се състои под патронажа на президента на България Румен Радев и кмета на София Йорданка Фандъкова. В него, паралелно с хората с разнообразни благоприятни условия, присъединяване ще вземат и доста спортни, музикални и актьорски звезди, уважавани публични фигури, огромни компании и жители с огромни сърца.

На 19 май от 09:30 ч. на Околовръстен път No 214 до Sofia Ring Mall ще започва благотворителният маратон по двойки Run2Gether. На него до всеки участник с огромно сърце ще застане човек с разнообразни благоприятни условия и двамата ще бягат към една обща цел, а точно - да надскочат себе си и да пресекат финала дружно.


Маратонът има две цели: да разпространява спорта за всички и да даде публичност на потребността от равно включване, еднакъв достъп и смяна на настройките към хората с увреждания. Средствата от дарените билети, дружно с даренията от Отговорния бизнес, ще оказват помощ за основаването на Адаптиран юношески кариерен център за хора с разнообразни благоприятни условия, който да ги приготвя за потребностите на пазара на труда.

Благотворителното тичане е по двойки, само че всеки е свободен да се оправя и поотделно, стига всички да са дружно в предизвикването. Идеята е да се сътвори едно вълнуващо прекарване, както и да се слагат основите на доста нови другарства. За тази цел всяка двойка, сполучливо минала финала, ще получи половин орден от едно цяло, символизиращ тази невероятна връзка.

Един от всички регистрирани участници ще завоюва два двупосочни билета до Тайланд, Банкок, за присъединяване в Run2Gether Тайланд, обезпечени от генералния спонсор на събитието.

Организатор на Run2gether България е JAMBA. Благотворителният маратон се организира под патронажа на президента на Република България Румен Радев и Столична община в лицето на кмета Йорданка Фандъкова и зам.-кмета Албена Атанасова. Грандиозното събитие се реализира с поддръжката на „ София 2018 – Европейска столица на спорта “ и Sofia Ring Mall.

Инициативата има своите посланици в лицето на Мария Илиева, Йоанна Драгнева, Орлин Павлов, Мария Гроздева, Михаил Христов, Мануела Малеева, Ружди Ружди, Краси Георгиев, Лазар Радков, Биляна Йотовска, Ивайло Захариев, Николай Ваклинов, доктор Калин Василев, Луиза Григорова, Асен Блатечки, Кирил Славов, Надя Младенова, Таня Иванова и други

Специално за събитието от Тайланд идва създателят на Run2Gether Чачай Афибанпоонпон. Той ще бъде съпроводен от участник с разнообразни благоприятни условия, който е бил част от Run2Gether Банкок.

След маратона уредниците са подготвили и развлекателна стратегия за всички присъстващи - концерт с известни лица от българската музикална сцена, другарски мач на националния баскетболен тим и на националния баскетболен тим в колички, както и налично и приспособено голф игрище.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР