На 19 май украинските сили проведоха координирано нападение на далечни

...
На 19 май украинските сили проведоха координирано нападение на далечни
Коментари Харесай

Лондон: В Черно море остава опасно за руските кораби

На 19 май украинските сили организираха координирано нахлуване на далечни дистанции против съветското пристанище Севастопол. Атаката, която евентуално е включвала композиция от дронове камикадзе и ракети ATACM, съвсем несъмнено е довела до от клас " Каракурт ". Това се показва в последния разследващ отчет на Министерството на защитата на Англия.

Отбелязва се, че " Циклон " е един от четирите съветски кораба от клас " Каракурт ", способни да употребяват ракети " Калибър ", и оперира в Черно море от 2022 година Според английското разузнаване два от тези кораби евентуално са били трансферирани в Каспийско море за сигурност на морските тествания след поредност от сполучливи украински офанзиви. Четвъртият транспортен съд от групата пък беше през ноември 2023 година

Въпреки че е малко евентуално това да промени доста въздействието, което съветският флот оказва върху украинските интервенции, то акцентира продължаващата заплаха за съветските сили, настоящи към Крим и в Черноморския район , и продължаващия украински триумф при провеждането на координирани удари, регистрират от английското МО.
 Украйна удари най-стария транспортен съд от съветския военен флот в Черно море
Украйна удари най-стария транспортен съд от съветския военен флот в Черно море

Това е станало в региона на Крим
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР