На 19-и март се навършват 30 години от големия взрив

...
На 19-и март се навършват 30 години от големия взрив
Коментари Харесай

30 години от взрива в Дунарит

На 19-и март се навършват 30 години от огромния гърмеж в цех „ Дунарит “, при който починаха 5 души, а десетки бяха ранени.

В детонацията живота си изгубиха Пенка Иванова /38 г./, Здравка Маринова /37 г./, които са се грижили за склада за взривни материали, 43-годишният Димитър Димитров, който е бил водач на камиона, превозвал чувалите с взривния материал, както и двамата докери Милен Илиев /32 г./ и Страхил Минев /33 г./

В памет на починалите този петък /17-и март/ в 13.00 часа пред паметната плоча, която се намира на постройката на Дирекция „ Инспекция по труда “, ще бъдат поднесени цветя.

Инициативата е на регионалния координатор на Регионалния съвет на Конфедерацията на самостоятелните синдикати в България /КНСБ/ Боянка Димитрова и се осъществя със съдействието на Областна администрация – Русе. В церемонията се планува да вземат участие представители на държавната и локална власт, на синдикатите и работодателите.

Официалната статистика сочи, че броят на трудовите злополуки в района през миналата година е бил 136. От началото на тази година до момента те са 31.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР