На 19-и и 20-и януари 2023 г. се очаква хиляди

...
На 19-и и 20-и януари 2023 г. се очаква хиляди
Коментари Харесай

МВнР: На 19-и и 20-и януари 2023 г. се очаква стачка на превозвачите в Нидерландия

На 19-и и 20-и януари 2023 година се чака хиляди автобусни водачи, влакови машинисти и кондуктори в районния публичен превоз на Нидерландия да спрат работа поради оповестена общонационална стачка, осведомят от Министерството на външните работи (МВнР) на уеб страницата си.

От ведомството допълват, че Федерацията на нидерландските синдикати (Federatie Nederlandse Vakbeweging - FNV) е оповестила общонационалната стачка, откакто профсъюзите и работодателите не са постигнали съглашение в договарянията за групово трудово договаряне, написа Българска телеграфна агенция.

Заради митинга в четвъртък и петък на процедура няма да има рейсове или районни влакове, които се ръководят от компании, разнообразни от Нидерландските железници (Nederlandse Spoorwegen, NS). Само чиновниците на Нидерландските железници и градските превозвачи в Амстердам, Ротердам и Хага няма да стачкуват, защото имат лични групови трудови контракти. Влаковете на Нидерландските железници ще продължат да се движат по разписание, прецизират от Министерство на външните работи.

От ведомството приканват българските жители, които употребяват районния обществен превоз за напредване в рамките на Нидерландия, да се осведомят авансово за вероятни закъснения или анулирани курсове, както и да създадат спомагателни инспекции за наличния превоз малко преди заминаването си.

От Министерство на външните работи припомнят, че при нужда от подпомагане българските жители в Нидерландия могат да се обръщат към българското дипломатическо посланичество в Хага на следния номер: +31 70 350 30 51, както и на мобилен телефонен номер за неотложни случаи в извънработно време: +31686213612. Сигнали може да се подават и на имейл адреса на посолството: [email protected].

Сигнали и молби за подпомагане при бедствени обстановки на български жители се одобряват непрекъснато и на телефонните линии на дирекция " Ситуационен център ": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или на имейл: [email protected], допълват от ведомството.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР