На 19 и 20 март, в Глемпинг Алианс, Пловдив, се

...
На 19 и 20 март, в Глемпинг Алианс, Пловдив, се
Коментари Харесай

Пловдив бе избран за домакин на учредяването на ново къмпинг сдружение

На 19 и 20 март, в Глемпинг Алианс, Пловдив, се състоя среща на притежатели на къмпинги от всички елементи на страната. Целта на срещата бе разискване на вероятностите и проблемите в този туристически отрасъл, както и да се сложи началото на ново съдружие, което публично да показва къмпинг туризма пред институциите в България и чужбина.

Такива планове има от доста време, само че те по този начин и не успяваха през годините, подети от единични лица. Явно тъкмо в този момент бизнесът съумя да се сплоти и да сложи началото на това съдружие.

Пловдив бе определен неслучайно като развъртян град с по-централна локация и елементарен достъп съвсем от всякъде. Освен това домакините от Глемпинг Алианс, с изключение на къмпинг, имат и мотел с огромна конферентна зала, която в действителност бе мястото на разискванията.

Професионалната организация на притежателите на къмпинги си слага много цели, само че най- значимите от тях са: да съставлява и да се бори за ползите на българската къмпинг промишленост, да работи интензивно за развиването на къмпинг туризма в България, както и да утвърди страната ни като къмпинг дестинация в Югоизточна Европа. От много време е необходим формален орган, който да показва брашна пред институциите в страната и чужбина и който да изиска за къмпинг туризма да бъде говорено на национално равнище дружно с морския туризъм и зимните курорти.

Инициатор и уредник на събитието е притежателят на единствения къмпинг портал в България – camping.bg, Веселин Вълев.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР