На 19 и 20 април 2024 г. в Нов български

...
На 19 и 20 април 2024 г. в Нов български
Коментари Харесай

Как да се опазим от дискриминация и да защитим правата си?

На 19 и 20 април 2024 година в Нов български университет ще се организира Международна научна конференция  на тематика „ Защита от дискриминация в България, в Европа и в света “.  Конференцията отбелязва 20-годишнината от влизане в действие на българския Закон за отбрана от дискриминация, оповестява профилираният юридически уебсайт defakto.bg.

Академичната общественост от Нов български университет и други университети в България и чужбина ще разиска  в един интердисциплинарен теоретичен конгрес юридически, политически, исторически, метафизичен, социологически и други аспекти на отбраната от дискриминация.

В полемиката ще бъдат включени и представители на Комисията за отбрана от дискриминация, на други държавни органи и на неправителствените организации, дейни в тази област.

Участие ще вземат  86 преподаватели, откриватели, докторанти и студенти (България (54) и други страни (32).
Представени са 30 университета и научни организации (10 от България и 20 от други държави).
Чуждестранните участници са от 13 страни. Много от българските и задграничните участници са практикуващи юристи в своите страни, както и членове на национални и интернационалните неправителствени организации в региона на правото.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР