На 19 февруари започна планираното разрушаване на моста в мездренското

...
На 19 февруари започна планираното разрушаване на моста в мездренското
Коментари Харесай

Започна изграждането на нов мост в мездренското село Горна Кремена /снимки/

На 19 февруари стартира плануваното разрушение на моста в мездренското село Горна Кремена и построяването на нов, научи организация BulNews.  За цялостното му обновяване са планувани към 350 000 лв.. Съоръжението се строи напълно със средства от Агенция " Пътна инфраструктура ". Ремонтът стана належащ след отбиването на трафика, поради построяването на скоростния път сред Мездра и Ботевград, а климатичните условия и преминаващите тежки транспортни средства компрометираха обекта.
Съществуващият мост е зидано сводово оборудване с устои от каменна зидария, а връхната му структура бе с голям брой пукнатини и опустошения по зидания свод. От компанията реализатор разясниха, че новото оборудване ще бъде по-широко с 1 метър и ще бъдат построени два тротоара. Срокът за осъществяване на поръчката бе 120 дни, от които за проектантските работи бяха планувани 60 дни. Реализирането на строително-монтажните действия ще бъде осъществено в границите на 60 дни.
Изграждането на моста в Горна Кремена е от изключителна значимост, защото третокласният път е директна връзка сред областите Ловеч и Враца.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР