На 19 август стратегически бомбардировач Ту-22М3 Backfire на далечната авиация

...
На 19 август стратегически бомбардировач Ту-22М3 Backfire на далечната авиация
Коментари Харесай

Лондон: Атаки с дронове срещу руски военни цели се извършват от територията на самата Русия

На 19 август стратегически бомбардировач Ту-22М3 Backfire на далечната авиация на съветските военновъздушни сили евентуално е бил погубен в авиобаза " Солци " в Новгородска област, на 650 км от границата с Украйна. Това се показва в последния разследващ отчет на Министерството на защитата на Англия.

Руското министерство на защитата съобщи, че офанзивата е била осъществена от безпилотен летателен уред.

Според английското разузнаване, в случай че това се окаже правилно, се усилва вероятността на догатката, че някои офанзиви с дронове против съветски военни цели се правят от територията на самата Русия. Причината е, че е малко евентуално безпилотните летателни апарати да разполагат с задоволителен обсег, тъй че да доближат " Солци " оттатък съветските граници.

От английското МО означават, че Русия постоянно е употребила бомбардировачи Ту-22М3 за изстрелване на известните с неточността си тежки противокорабни ракети AS-4 Kitchen против Украйна. В началото на войната с тези самолети интензивно беше бомбардиран и украинският град Мариупол.

Британското разузнаване показва, че това е най-малко третата сполучлива офанзива против летища на далечната авиация на съветските Военновъздушни сили, което още веднъж повдига въпроси по отношение на способността на Русия да пази стратегически обекти надълбоко на територията си.

Източник News.bg

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР