На 19, 20 и 21 юни Община Бургас организира Биле

...
На 19, 20 и 21 юни Община Бургас организира Биле
Коментари Харесай

Остров Света Анастасия организира биле фест

На 19, 20 и 21 юни Община Бургас провежда " Биле Фест " на остров Света Анастасия. Лечебно-вълшебният фестивал и тази година ще се организира дружно с самодейността " За едно по-чисто море ", оповестяват от общината.

В ранните часове на 20 юни водолазите от клуб " Приятели на морето " - Бургас ще почистят морското дъно към острова. По традиция те ще оказват помощ за изваждането на едри пресни миди, които всеки може да опита гратис, изпечени на тенекиена кутия на брега.

Стопаните на острова ще ви предложат да се разхладите с наливна бира и домашно приготвена медена лимонада със свежи ментови листа.

Непременно пробвайте и лимитираната варка билкова бира! Тя е приготвена особено за " Биле Фест " от бургаската крафт пивоварна " Металхед ", като са употребявани растящи на острова билки.

В духа на Еньовден, Света Анастасия ще посрещне своите посетители с фолклорни ритуали за здраве и изобилие. Билкови отвари ще забъркат експерти от близо и надалеч. Участниците в тазгодишното издание на фестивала ще показват лично произвеждане здравословни храни, домашни ястия, лечебни екстракти и мехлеми.

Специално внимание в програмата е отделено на чудото на " Странджа " - кримският чай. Посетителите ще могат да си закупят на острова свежи билки за разсад, красиви сувенири и бижута с билки и цветя, както и ризи с български шевици.

Специалното меню с потребление на обичайни билки ще подготвят островните готвачи от ресторант " 100 години обратно ". Очаквайте още изненади! Скоро ще публикуваме подробна стратегия на " Биле Фест 2020 ". За да го посетите, е нужна предварителна резервация на телефон 0882 004 124. Можете да я извършите още през днешния ден.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР