На 19.11.2019 г. във Варна и в с. Осеново обл.

...
На 19.11.2019 г. във Варна и в с. Осеново обл.
Коментари Харесай

Окръжен съд – Варна не одобри споразумение с наркодилъра Стефан


На 19.11.2019 година във Варна и в с. Осеново обл. Варна Стефан Г. държал марихуана с общо чисто тегло 2 321.93 гр. на обща стойност 13 931.58 лева. 

Обвиняемия е роден в Провадия, само че живее във Варна, български жител, със приблизително обучение, работи, неосъждан. 

Пред съда Стефан Г. съобщи, че се признава за отговорен и схваща последствията от съглашението. Декларира, че го е подписал непринудено, както и че съжалява за осъщественото.  

Държавното обвиняване и обвиненият се бяха споразумели 36-годишния мъж да одобри да изтърпи наказване " отнемане от независимост " за период от 1 година и 10 месеца, което да бъде отсрочено с изпитателен период от 3 години, без да му бъде налагано наказване " санкция “. 

Варненският областен съд, като взе поради мненията на страните откри, че постигнатото съглашение в този си тип опонира на морала и закона. За да стигне до този извод съдът взе поради извънредно високото количество, типа и цената на наркотичните субстанции. Постигнатото в съглашението наказване от една година и 10 месеца съгласно съда е извънредно занижено. Несъответстващо на осъщественото закононарушение е и съглашението на страните да не бъде налагано и кумулативно плануваното наказване " санкция “. Според правосъдния състав, препоръчаното отсрочване на наказването, поради данните съдържащи се в делото би било безпричинно състрадание по отношение на обвинения Стефан Г.  

Съдът, преценявайки публичната заплаха на действието и на дееца, изведе извода, че препоръчаното наказване не би изпълнило задачите във връзка с специфичната предварителна защита, още по-малко във връзка с генерална предварителна защита. Поради тези причини съдът не утвърди импортираното съглашение, приключи наказателното произвеждане и го върна на Окръжна прокуратура-Варна. 

Определението е дефинитивно и не предстои на обжалване или митинг.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР