На 18 юни столичани се събират, за да се погрижат

...
На 18 юни столичани се събират, за да се погрижат
Коментари Харесай

Чистим Витоша в събота

На 18 юни столичани се събират, с цел да се погрижат за „ домашната “ планина , включвайки се в първото издание на акцията „ Заедно за по-чиста Витоша “ . Това е първото сходно събитие от самодейността под наслов „ Заедно за Витоша “, с която уредниците целят, обединявайки се институции и доброволци, да съумеят да вършат разнообразни акции за подобряването на изискванията в планината и грижата за природата.

Сборният пункт за всички искащи да се включат в „ Заедно за по-чиста Витоша “ на 18-и юни е в 10:30 пред хижа Алеко , когато ще бъде формалното разкриване на акцията. На място през целия ден ще има музика и приятни изненади за всички участници.

За достъпа до планината и назад има подсигурен безвъзмезден превоз по следния график: 9:00 от паркинга под моста на НДК, 9:30 и 11:00 от площада на Драгалевци, 15:30 връщане от хотел Морени.

Ще има три съществени „ Фино “ пункта – на хижа Алеко, до хотел Морени и на долна станция на Витошко лале 1, където с изключение на ръкавици и чували, участниците ще получат и своята специфична гривна за присъединяване, с която могат да се възползват от достъп до въжен превоз Витошко лале и до освежаващи питиета в зоната на Алеко и Черни връх.

„ Целта на събитието е да съвместим потребното с приятното и да дадем добър образец, като споделим приятна разходка измежду природата със фамилията и приятелите, като в същото време съберем боклука, който забележим по пътя си “ споделят уредниците и приканват повече хора да се включат в акцията.

Събитието се провежда от екипа на Консепт Криейтив благодарение на Фино България и поддръжката на Витоша Ски, Община Витоша, Природен Парк Витоша, фондация София – Европейска столица на спорта, Планинска Спасителна Служба и др. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР