На 18 юни от 19:00 ч. в Художествена галерия –

...
На 18 юни от 19:00 ч. в Художествена галерия –
Коментари Харесай

Късо кино в Галерията днес

На 18 юни от 19:00 ч. в Художествена изложба – Русе ще се състои първото събитие от новата серия с тематични прожекции „ Късо кино в Галерията “, които ще се проведат до края на годината.

Редакторският колектив на „ Кинематограф “ е подготвил киноселекцията„ Човекът и технологиите “, която ще опише истории, разкриващи комплицираните обществени и персонални връзки сред индивида и неговите софтуерни творения.

Живеем във времена на небивала софтуерна еволюция, само че и гражданска война. Компютърните науки, изкуственият разсъдък, роботиката, обществените и осведомителните мрежи се разпростират с такава скорост и имат такива непредвидими направления на развиване, че нашето схващане за тях и следствията от тях стремително изостава. Затова проучването на тези процеси става все по-необходимо за нас хората.

Акцент на вечерта ще бъде българскиятsci-fi филм „ Ви “ на режисьора и сценарист Деян Цвятков.Изпълнен в естетиката на ретро футуризма, филмът споделя за революционната програмаВи. Това е програмен продукт, който възпроизвежда в чиновниците на една компания кошмарни сънища, и употребява техните страсти, с цел да генерира непозната до този миг изчислителна мощ. Виктор, неговият основател, е напълно отдаден на него, до момента в който един ден инцидентно не среща Лора в изкуствено генериран призрачен сън. Но дали човешките усеща и страсти подлежат на надзор и можем ли да симулираме нещо, което не разбираме в цялост? История, която предизвика сходни и още плашещи, само че и належащи въпроси по отношение на връзките сред индивида, технологиите и методът, по който границата сред тях от ден на ден се размива.

В програмата са включени още заглавия от Съединени американски щати, Испания, Франция и Канада. Филми, които ще проследят динамична и провокативна линия от проблеми, които ще навлязат в полето на етиката и морала, на стопанската система, на биологията, и сигурно, на философията.

Прожекцията „ Човекът и технологиите “ е част от по-големия план на Художествена изложба – Русе „ Изкуството – провокация за обществена връзка “, който цели да срещне публиката с най-въздействащите образни изкуства, които освен носят настоящи послания, само че са и мотор за смяна и обществена промяна.

Проектът се осъществя с финансовата поддръжка на Община Русе, Програма „ Култура “, „ Малки креативен планове “.

Събитие:https://www.facebook.com/events/1626424108092538

За повече информация по отношение на събитието и цялостната стратегия на „ Кинематограф “можете да посетите –https://kinematograf.bg/programa
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР