На 18 септември потребителите на Apple Watch ще могат да

...
На 18 септември потребителите на Apple Watch ще могат да
Коментари Харесай

watchOS 10 на Apple ще излезе на 18 септември

На 18 септември потребителите на Apple Watch ще могат да актуализират устройствата си до watchOS 10. Новата версия на операционната система предлага революционни промени, в това число модифицирана „ решетка “ от приложения и прибавяне на приспособими уиджети. Тази актуализация може би е най-значимата актуализация от стартирането на смарт часовника на Apple.

Вместо досегашната решетка от приложения ще има отвесно приплъзване, както и опция за персонализиране на уиджетите или, както ги назовава Apple, „ изгледи “. Тези детайли могат елементарно да се приплъзват и персонализират, с цел да се сътвори персонализиран интерфейс.

За новия Apple Watch Series 9 командите на Siri ще се обработват непосредствено на устройството, което ще обезпечи повече дискретност при работата с персонални данни в приложението „ Здраве “.

Новият часовник ще разполага с второ потомство Ultra Wide-Band (UWB) чип, който ще открива дали наоколо има образован високоговорител Apple HomePod, по този начин когато се доближите на по-малко от 4 метра от HomePod с UWB, часовникът автоматизирано ще задейства функционалността Now Playing, с цел да ръководи устройството или да предлага варианти в уиджета Smart Stack.

Разработчиците са подобрили и функционалността за досегаемост – в този момент можете да вземем за пример да отговаряте на повиквания или да извиквате уиджета Smart Stack с по този начин наречената нова функционалност „ двойно докосване„.

Новите функционалности ще създадат потреблението на Apple Watch още по-подобно на потреблението на дребна версия на iPhone. Потребителите ще могат да прелистват уиджети непосредствено от циферблата на часовника, както и да персонализират уиджета Smart Stack, която ще употребява машинно образование, с цел да предлага най-подходящите уиджети за потребителя денем.

В допълнение към горепосочените нововъведения Apple направи промени във функционалността на страничния бутон: еднократно натискане към този момент отваря контролния център, а двойно натискане отваря Apple Wallet за NFC заплащания. Ще има и нови циферблати на часовници от Nike и Hermès, както и „ Ultra циферблат “ за Apple Watch Ultra.

Актуализацията watchOS 10 слага началото на нова епоха на смарт часовниците на Apple, като ги прави още по-функционални и комфортни за прилагане. С нововъведенията Apple Watch се трансформира не просто в аксесоар, а в пълностоен помощник, кадърен да се приспособява към самостоятелните потребности на всеки консуматор.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР