На 18 октомври 2023 г. в Пристанище Варна и акваторията

...
На 18 октомври 2023 г. в Пристанище Варна и акваторията
Коментари Харесай

Участниците в Бриз 2023 отработиха междуведомствено сътрудничество при кризи

На 18 октомври 2023 година в Пристанище Варна и акваторията на Варненски залив се организираха епизоди от националното военноморско обучение с интернационално присъединяване,,БРИЗ 2023 “, свързани с взаимоотношението на Военноморските сили и сътрудниците им от държавни и неправителствени организации и институции.

Участниците в тазгодишния " БРИЗ “ не престават традицията да отработват междуведомственото си съдействие в многонационална среда, като напъните са ориентирани към издигане равнището на съгласуваност при реакция на рецесии и отбрана на популацията. Това включва тренировки на взаимните им дейности при очистване на пожар на борда на транспортен съд в пристанище, превъзмогване на следствията от случай с търговски транспортен съд в териториалното море на Република България, здравна евакуация, избавяне на бедстващи хора на море и битка с нефтен разлив, оповестяват от щаба на Военноморски сили.

В част от епизодите се включиха представители на Агенцията на Европейския съюз за морска сигурност.

Началото на епизода " Борба с пожар на търговски транспортен съд в пристанище “ беше обещано от борда на транспортен съд от състава на Военноморските сили с разиграването на мним сюжет за зародил пожар, евакуация на потърпевши и ликвидирането на следствията от пожара.

 Отработи се и взаимна интервенция по превъзмогване на следствията от случай с търговски транспортен съд в националните морски пространства, здравна консултация и евакуация, както и избавяне на бедстващи хора на море, за да се изградят нужните качества за дейности при рецесии от невоенен темперамент.

В двата епизода взеха присъединяване двадесет и седем държавни и неправителствени организации и институции.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР