На 18 октомври 2017 г. гр. Пловдив беше домакин на

...
На 18 октомври 2017 г. гр. Пловдив беше домакин на
Коментари Харесай

Индустриалните имоти в България

На 18 октомври 2017 година гр. Пловдив беше хазаин на най-значимото по рода си събитие в областта на индустриалните парцели, а точно Първата национална конференция за индустриални парцели – БГСКЛАД 2017 година Фирми, предприемачи, държавни институции, застрахователни сдружения, консултанти, брокери и доста други значими фигури в областта на индустриалните парцели се срещнаха, с цел да обсъдят трендовете в развиването на пазара на индустриални парцели у нас през последната година.

Събитието беше намерено от заместник-министъра на стопанската система Лъчезар Борисов. В своето изложение той посочи, че за постигането на високи резултати и резистентен растеж в стопанската система държавното управление се стреми непрестанно да усъвършенства бизнес средата в страната, както и това, че България се утвърждава като една от най-конкурентните капиталови дестинации в Югоизточна Европа.

Малко по-късно, шефа на Българска организация за вложения Стамен Янев посочи, че мястото, което уредниците БГСКЛАД и Индустриални парцели бяха избрали за това събитие е вярно, тъй като Пловдив напълно съществено може да претендира за индустриална столица освен на България, само че и на Балканския полуостров.

Гостът от Русия Евгени Нумеров – общоприет шеф на Skladman USG., който освен срещна аудиторията с забавни обстоятелства за пазара в Русия, само че и даде скъпи препоръки за това, какво би трябвало да променим тук, с цел да върви пазарът на индустриални парцели с по-бързи темпове.

Многообразието от лектори, от разнообразни сфери на промишлеността в първи панел докара до сериозен старт на полемиката. Организаторите БГСКЛАД и Индустриални парцели се бяха постарали да съберат хора от разнообразни браншове в сектора, които изложиха забавни обстоятелства за развиването на пазара на индустриални парцели.

В трети панел районните представители на БГСКЛАД за градовете Пловдив, Варна, Стара Загора, Русе и Велико Търново направиха обширен разбор за развиването на пазара за индустриални парцели за всеки един от градовете, които съставляват.

Регионалният представител на БГСКЛАД за Варна Тони Янев направи обширен разбор на пазара на складови площи за Варна, като в презентацията си сподели, че свободните за асимилиране промишлени площи са главно в посока „ Запад “. За последната година наемните равнища на складови площи се резервират в одобрения диапазон от 2 до 4 EUR/кв.м. и има нараснало търсене на новопостроени складови площи.

Не по този метод седят нещата в гр. Русе, съгласно районния представител на БГСКЛАД - Григор Недев. Той посочи, че в множеството зони там складовете са от социалистически вид строителство, само че че апетитна за вложителите ще е новостроящата се автомагистрала Дунав мост 3, която ще е на 3 км. от Дунав мост. Наемните равнища в този град са от 1,5 до 2,5 евро на кв.м.

Огнян Георгиев, представител на БГСКЛАД за гр. Стара Загора означи, че градът е бил и продължава да бъде вкусен и привлекателен център на вложителите поради местоположението си.

Последен в този панел се изрече господин Любомир Филипов, който е районен представител на БГСКЛАД за гр. Велико Търново. В презентацията си той посочи, че главен проблем за града е неналичието на вложители, поради това че градът не е типична индустриална зона на България.

Събитието на БГСКЛАД остави дълготраен отпечатък в бизнес-индустрията за трети следващ път, като събра на едно място водещи фигури от бизнеса, държавни институции и елементарни жители.

Организаторите БГСКЛАД и Индустриални парцели гр. Пловдив избраха и този път то да е гратис за всички искащи да си включат в полемиката, тъй като считат, че сходни прояви не би трябвало просто да декларират проблеми, само че и да търсят взаимни отговори и решения.

Конференцията бе отразена от водещи медии у нас, като imot.bg, списание Логистика, Пловдив онлайн, 1kam 1, ТВ Планета, BEPnews и IndustryInfo, а входа за всички посетители беше безвъзмезден, което съгласно уредниците е казус за сходни събития и прояви.

Собственика на БГСКЛАД Симеон Митев посочи, че е извънредно удовлетворен от провелото се събитие и даде обещание, че то ще продължи да бъде традиция и отсега нататък, като идната демонстрация ще бъде най-вероятно в София, където още веднъж експертите от сектора ще се срещнат с цел да обсъдят трендовете в един от най-важните браншове на българската стопанска система.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР