На 18 ноември 2022 г. с военен ритуал за тържествено

...
На 18 ноември 2022 г. с военен ритуал за тържествено
Коментари Харесай

Военноморската база във Варна навърши 125 години

На 18 ноември 2022 година с боен обред за тържествено издигане на националното знаме стартира тържественото отбелязване на 125-та годишнина от основаването на Военноморска база Варна - най-старото флотско военно формирование и вместилище на флотските ни обичаи, оповестиха от пресцентъра на Военноморски сили.

На тържеството участваха командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов, командирът на флотилия бойни и спомагателни кораби флотилен адмирал Велко Велков, началникът на щаба на Съвместното командване на силите флотилен адмирал Галин Манев, офицери от Командването и Щаба на Военноморските сили, някогашни командири на Военноморска база Варна и Пункт за базиране Варна през годините, командири на военни формирования от Варненския и Бургаски гарнизони, ветерани и посетители.

" Каквито и наименования да е приемала през годините, без значение от организационните и структурните промени, които е претърпяла, нашата база постоянно е била и продължава да бъде съществена и незаменима част от българския боен флот. “ съобщи в празничното си слово командирът на Военноморска база Варна капитан I сан Петър Димитров. " Формированието ни има славно минало, само че и динамично настояще. Нашият най-ценен запас са хората. Трудът на офицерите, старшините, матросите и цивилните чиновници, тяхната висока професионална подготовка и отговорност, вършат базата заслужен последовател на завещаните ни флотски обичаи. “

В приветствения си адрес до военнослужещите и цивилните чиновници от формированието, началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов, командвал базата от 2009 до 2011 година, акцентира значимата роля на Военноморска база Варна за гарантиране на сигурността на страната. " Постепенната рационализация и превъоръжаване на Военноморските сили – развой, който към този момент е необратим, ще ви стимулира за вашето професионално развиване и ще даде подтик на напъните ви по подготовка за приемането, съхраняването и поддръжката на новата техника и въоръжение. “, се споделя по нататък в празничното одобрение. " Убеден съм, че ще изпълнявате отговорно и надеждно своите задания, допринасящи за ефикасната отбрана на морския суверенитет и ползите на страната ни в морските територии. Не се колебая, че ще работите за достойния ни принос към груповата защита в стратегическия за евроатлантическата общественост Черноморски район. “

В словото си пред персоналния състав и гостите на празника, контраадмирал Михайлов насочи своите поздравления за празника и изрази благодарността на Командването на Военноморски сили към офицерите, старшините, матросите и чиновниците за влаганите от тях старания, за високата им отговорност и ежедневния им труд. " За всички нас, които сме минали през Военноморска база Варна, тя е освен място, където служим и работим, където идваме всеки ден и където протича огромна част от живота ни. За нас Базата е втори дом и без значение от позицията и длъжността, на която сме били или сега заемаме, ние сме едно огромно семейство, което е градило и продължава да построява новия образ на този дом. Без вас, без хората, които ѝ дават живот, тя нямаше да е това, което виждаме през днешния ден! “

С думи на благодарност и признателност към хората, които са дали всичко от себе си за израстването на Военноморска база Варна – съединението, в което е предходна огромна част от живота на флотските ветерани, ръководителят на Областния съвет на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и запаса във Варна вицеадмирал от запаса Петър Петров изрази своята и на членовете на военно-родолюбивите съюзи и организации задоволеност от метода, по който се съхраняват и обогатяват военноморските обичаи и постижения.

По случай празника, със заповеди на началника на защитата, на командира на Военноморските сили и на командира на Военноморска база Варна, за проявен висок професионализъм, за почтено и отговорно осъществяване на функционалните си отговорности, бяха наградени военнослужещи и цивилни чиновници.

Ритуалът приключи с церемониален марш на формированията от Военноморска база Варна и флотилия бойни и спомагателни кораби, дислоцирани в региона.

По-късно на пирса на дивизион кораби със спомагателно предопределение от състава на флотилия бойни и спомагателни кораби се състоя боен обред за тържествено повдигане на военноморския байрак на моторен влекач " Мизар “.

Тържеството по случай 125-та годишнина от основаването на Военноморска база Варна приключи с празничен концерт.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР