На 18 май ще се преустанови целият транспортен сектор в

...
На 18 май ще се преустанови целият транспортен сектор в
Коментари Харесай

Гневът на превозвачите: Петков излъга! Не се е срещал с нас - искаме оставки

На 18 май ще се прекрати целият транспортен бранш в страната, обявиха от сектора
Превозвачите уличиха премиера Петков и вицепремиера в неистина изречение във вчерашния ден. По думите им министър-председателят не е приказвал с тях и не ги е канил на среща идната седмица. Що се отнася до думите на Василев те са безапелационни, че в никакъв случай не са отказвали да заплащат ТОЛ такси. Топва обявиха пред публицисти представители на превозвачите.

От сектора желаеха оставките на трима министри - Асен Василев, Гроздан Караджов и Николай Събев.

„ Искаме оставката на вицепремиера Василев, поради арогантното му отношение към нас. Искам да попитам и „ ИТН ” и господин Трифонов, кой е суверенът в тази държава- Караджов или народът? Искаме оставката и на министър Събев, тъй като през вчерашния ден нямахме транспортен министър ”, изясни Магдалена Милтенова от Конфедерацията на автобусните превозвачи.

По думите й срещи с превозвачите не са провеждани.

„ Нито са се срещали с нас, нито сме получили покана от премиера за среща идната седмица. Нищо от това, което се опитваме да разбираем, ръководещите не желаят или не могат да схванат. Не сме правили среща, не са ни обещавали пари. Ако ние не сме разбрали, а са обещани- дано ги изплатят “, съобщи Милтенова.

От сектора дефинираха вчерашните думи на вицепремиерът Асен Василев като: „ срам “. По думите им те в никакъв случай не са отказвали да заплащат за ТОЛ такси.

Превозвачите предизвестиха, че идващите митинги няма да бъдат толкоз спокойни, колкото досегашните.

„ Накараха ни да се обединим, нещо, което ни беше мъчно преди този момент ”, допълниха те.

„ На 18 май ще се прекрати целият транспортен бранш. “, оповестиха от сектора.

Превозвачите допълниха, че не изключват след желаните оставки да има и оказване на политически напън върху тях.

„ До 18 май ще подкрепим всички митинги, които се провеждат от работодателските организации. Очакваме след днешната конференция да има напън към нас На срещата сред премиера и БПГА е казано: „ Или ще работите по този метод, или ще се създадат няколко телефонни позвънявания и ще видите вие какво ще стане ”. Очакваме сходно нещо да се случи и в този момент. Не се плашим, решени сме в дейностите си. Ще се борим до дъно за правата на българския транспортен бизнес и българските жители, които ще платят сметката, която политиците дават ”, разяснява Йордан Арабаджиев от Съюза на Международните превозвачи.

Димитър Димитров от Камарата на автомобилните превозвачи изясни, че макар най-ниския данък у нас, цените на горивата остават високи.

„ В Полша акцизът на дизела също е на минимални стойности, в същото време цената по бензиностанциите е с 10 цента евро надолу. Случват се неща, които не можем да приемем “, изясни той.

От сектора упорстват за обезщетителни механизми за високите цени на горивата.

„ В момента превозвачите са оставени без един лев и не могат да си платят сметките. Протестът ни през вчерашния ден не беше единствено за ТОЛ системата, само че и за цените на горивата. Настояваме за тези оставки на тримата министри. Това безсрамие във връзка с нас, би трябвало да спре “, съобщи Милтенова.

Вчера в страната ни се организира народен митинг на работещите в транспортния отрасъл. В София центърът на града беше блокиран.
 
Демонстрации имаше и други градове на страната.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР