На 18 май монтанската библиотека „Гео Милев“ ще представи сборника

...
На 18 май монтанската библиотека „Гео Милев“ ще представи сборника
Коментари Харесай

Монтанската библиотека представя сборник с къси разкази на авторка от Видин

На 18 май монтанската библиотека „ Гео Милев “ ще показа сборника с къси разкази „ Гаврил” от Десислава Каменова, илюстриран с черно-бели фотографии на Виолета Апостолова – Лети. Това е втората книга на креативния тандем. Преди три години те ни „ срещнаха “ с „ Лукиана “.
Десислава Каменова е родена във Видин, само че живее и работи в София. По компетентност е правист (адвокат) и професионален посредник. Има докторат по медиация от Софийския университет, а през 2021 година издава книгата „ Медиация и невербална връзка “.
Десислава Каменова е създател на два сборника с къси разкази „ Лукиана “ и „ Гаврил “. И по двете книги авторката работи с художника и фотограф Виолета Апостолова – Лети, която основава кориците, както и черно-белите фотографии в книгите.
Виолета Апостолова – Лети е родена в Монтана, само че живее и твори в София. Тя работи в региона на фотографията и класическата и печатната графика. От 2016 година е член на СБХ, секция „ Графика и илюстрация “. Докторант е към катедра „ Визуални изкуства “ на СУ „ Св. Климент Охридски “, „ Интерпретация на текст в колаж “.
Участва в районни, национални и интернационалните изложения и планове в региона на графиката и фотографията. Има няколко независими (фотографски и графични) изложения. Отличена е с награди за графика.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР