На 18 май 2023 година посланичката на Италия в София

...
На 18 май 2023 година посланичката на Италия в София
Коментари Харесай

Посланикът на Италия Джузепина Дзара се срещна с председателя на българския парламент Росен Желязков

На 18 май 2023 година посланичката на Италия в София Н. Пр. Джузепина Дзара се срещна с ръководителя на българския парламент Росен Желязков, с цел да обменят отзиви по политическия спор в България предвид на възможното сформиране на постоянно държавно управление.

Посланичката Дзара акцентира отличните връзки на съдействие сред законодателните органи на двете страни и смисъла на усилването на политическия разговор. Във връзка с това тя напомни, че през миналата година бяха осъществени две визити на високо ниво –  на заместител държавния секретар по европейските въпроси Винченцо Амендола и на ръководителя на Камарата на депутатите на Народното събрание на Италианската република Роберто Фико, с които се потвърдиха задължението и готовността за продължение и задълбочаване на продуктивното и ползотворно съдействие.

Във връзка с двустранното съдействие сред двете страни, Посланичката Дзара и ръководителят Желязков разискаха по-специално модернизацията на българската войска, правосъдната промяна, НПВУ и поддръжката за Украйна. Тя също по този начин удостовери смисъла на стратегическите връзки сред България и Италия за сигурността на района и Европа.

Накрая Посланичката благодари на господин Желязков за посрещането и изрази задоволството си от първата публична среща, като посочи, че връзките сред Италия и България са обичайно положителни, другарски и партньорски, учредени на общото участие в Европейски Съюз и НАТО.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР