На 18 и 19 май 2022 г. в литературен клуб

...
На 18 и 19 май 2022 г. в литературен клуб
Коментари Харесай

PR Фестивал 2022 „Силата на думите. Думите на силата”

На 18 и 19 май 2022 година в книжовен клуб “Перото” в гр. София ще се организира PR Фестивалът на Българското сдружение за връзки с обществеността под надпис „ Силата на думите. Думите на силата. “ Тази година фокусът на обичайния фестивал ще бъде професионалната връзка в подтекста на световни събития като войната в Украйна. Представители на медийния и информационен отрасъл у нас ще дискутират ролята на медиите и бизнеса по време на спорове, както и евентуалните рецесии за сферата на публичните връзки вследствие от такива събития.

Тази година програмата на PR Фестивала ще притегли практици и учени както от България, по този начин и от чужбина. Първият фестивален ден ще започва с научен омнибус на Българската академична асоциация по връзки, който ще показа на практика проучвания и ще даде научно пояснение на следените процеси.

Журналистът на NOVA Лора Крумова и преподавателят в Нов български университет проф. Веселин Методиев ще показват в независим панел гледни точки към медийното противопоставяне на дезинформацията, която доста постоянно разделя българското общество. Те ще дадат образци от взаимната самодейност на Новините на NOVA и Нов български университет - общия ефирен план „ Гласът на науката “. В поредност от 9 диалога, публицистите на NOVA и NOVA NEWS разискаха с преподаватели от университета последните научни проучвания за COVID-19 и въздействието му върху разнообразни аспекти от живота.

Проф. Емил Григоров, учител по философия в колежа „ Гарно “, Канада, ще приказва за интелектуалната независимост и крайната нужда от нейното извоюване през днешния ден за образуването на интелектуално и морално виновни жители.

Темата ще бъде обсъждана и в откриващата полемика „ Думите на силата “. Своите гледни точки ще показват проф. Георги Лозанов и публицистите Емил Спахийски, Спас Крайнин и Марина Стоименова, а диалогът ще води Доника Ризова. Насоки по какъв начин да подхождаме сериозно към новините и да разграничаваме езика на омразата и doublespeak (от англ. “двойно говорене”), ще даде проф. Андреана Ефтимова от ФЖМК на СУ „ Св. Климент Охридски “.

Вторият ден от Фестивала, 19 май, ще стартира с полемика на тематика „ Комуникации и ръководство на промените” с присъединяване на Екатерина Анчева, шеф „ Връзки с обществеността и корпоративни връзки “ в УниКредит Булбанк, Силвия Костова, шеф “Корпоративни връзки и маркетинг” в Пощенска банка и Илияна Захариева, шеф „ Корпоративни комуникации” в А1.

Денят ще продължи с диалог на тематика „ Как бизнесът трансформира обществото – положителни практики и потребности “ с присъединяване на Ирина Порузян, търговски шеф в Нет Инфо, Георги Минев, основен редактор на Money.bg,, Макс Гурвиц, ръководещ сътрудник на Vitosha Venture Fund и Андрей Бъчваров, създател на AntHill, с модератор Пепи Димитрова, ръководещ сътрудник в pr2 и ръководител на Комисията по професионална нравственос на БДВО.

Последният спорен панел в границите на Фестивала ще бъде обвързван с работодателската марка и посланията, посредством които я построяваме един работодателски бранд. В този панел присъединяване ще вземат Станимира Ковачева, шеф Global Employer Branding and Recruitment Marketing в Tek Experts, Виктория Добринова, маркетинг управител в Career Show и други.

В рамките на Фестивала са планувани представяния по тематиките за дезинформация, инспекция на обстоятелства, на разнообразни решения за медиен мониторинг и ръководство на връзките.

Пълната стратегия можете да намерите

По традиция PR Фестивалът ще приключи с формалната гала по връчване на премиите PR Приз 2022.

NOVA и Нет Инфо са медийни сътрудници на събитието.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР