На 18 април 2022 г. “Ню Йорк Таймс публикува статията

...
На 18 април 2022 г. “Ню Йорк Таймс публикува статията
Коментари Харесай

Какво вбесява Америка?

На 18 април 2022 година “Ню Йорк Таймс ” разгласява публикацията на Ян Прасад Филбрик „ Мръсната среда “, в която създателят е засегнат, че в света няма единна световна отрицателна реакция на съветската специфична интервенция в Украйна.

„ Повечето от 195-те страни по света не изпратиха помощ на Украйна и не се причислиха към глобите. Шепа интензивно поддържаха Русия. Много повече хора заемат " мръсната среда”, написа Филбрик. Така създателят назовава тези страни, следвайки Кариса Ницше от Центъра за нова американска сигурност.

„ Всъщност множеството държавни управления по света не са с нас”, заключва Филбрик. Той предлага управление за някои от тези страни и изяснява за какво те заемат позицията си.

Национален интерес

Индия и Израел са изключителни демокрации, които са съдружници на Съединени американски щати по доста въпроси, изключително по сигурността. Но те също разчитат на Русия за сигурност и заобикалят да въоръжават Украйна или да постановат наказания на Москва. И в двата случая основният фактор не е идеологията, а националните ползи

Индия е най-големият покупател в света на съветски оръжия, като се стреми да се отбрани от Пакистан и Китай. Индия се причисли към 34 други страни, които се въздържаха от гласуването в Организация на обединените нации, осъждащо нахлуването на Русия в Украйна. Делхи наподобява отхвърля апелите на Запада да заеме по-твърда позиция.

Израел координира дейностите си с Русия по Иран, своя главен съперник, и в прилежаща Сирия (с която Русия има мощни отношения). Рускоезичните имигранти от някогашния Съветски съюз също съставляват забележителна част от израелския електорат. Израелският министър председател заобикаля директните рецензии към Путин. Въпреки че държавното управление му действаше като медиатор сред Украйна и Русия, напъните му бяха малко.

Няколко страни в Латинска Америка, Югоизточна Азия и Африка са създали сходен избор. Боливия, Виетнам и съвсем половината от 54-те страни в Африка отхвърлиха да поддържат резолюцията на Организация на обединените нации, осъждаща Русия.

Някои разчитат на съветска военна помощ. Други не желаят да рискуват комерсиалните връзки с Китай, който поддържа съветската военна агитация.

Тези страни биха могли по-точно да бъдат разказани като незаинтересовани, които не желаят да рискуват сигурността или стопанската система си за битка, която считат за значително неуместна.

С кептици към Запада

Някои страни, базирайки се на империалистическата история на Запада и минали нарушавания на човешките права, оправдават опълчването на неговата реакция за Украйна. Южноафриканският президент упрекна НАТО за навлизане в Русия, а неговият дипломат в Организация на обединените нации разкритикува нашествието на Съединени американски щати в Ирак по време на миналогодишния спор за филантропичната рецесия в Украйна.

Други страни, в това число такива, които гласоподаваха за наказание на съветската инвазия, упрекват Запада в контрапродуктивни дейности. Бразилският дипломат в Организация на обединените нации допусна, че въоръжаването на Украйна и налагането на наказания против Русия може да докара до ескалация на войната.

Авторитарните водачи, в това число тези в Обединените арабски емирства, Саудитска Арабия и Никарагуа, също може да се почувстват застрашени от съпротивата на Украйна и представянето от Запада нанахлуването като битка сред демокрацията и авторитаризма, считат американските специалисти. Те са загрижени, че това може да въодушеви опозиционни придвижвания в личните им страни.

Приятели на Русия

Китай, с цялата си икономическа и военна мощност, видя войната като късмет да укрепи личната си геополитическа позиция като противотежест на Съединени американски щати, като в същото време поддържа връзки с Русия. Наскоро страните излязоха със взаимно изказване, в което оповестиха другарство без граници.

Четири страни - Северна Корея, Еритрея, Сирия и Беларус - гласоподаваха единомислещо с Русия против резолюция на Организация на обединените нации, осъждаща нашествието в Украйна.

Какво следва?

Държавите постоянно заобикалят да вземат страна по огромни световни проблеми. Някои останаха неутрални по време на Втората международна война. Десетки се стремяха да останат свободни както от американското, по този начин и от руското въздействие по време на Студената война.

Но в случай че войната в Украйна се проточи, неутралните страни може да попаднат под по-силен интернационален напън да осъдят Москва. А за страни с тесни връзки с Русия даже неутралитетът може да бъде демонстрация на геройство.

***

С други думи, Съединени американски щати непосредствено заплашват страните, които не ги поддържат абсолютно.

Наистина, демокрацията и независимостта на страните във възгледите на настоящия американски „ хайлайф “ имат изцяло перверзен смисъл.

Превод: В. Сергеев

АКО ВИДИТЕ, ЧЕ СА СЛОЖИЛИ НА НЯКОЯ НАША СТАТИЯ ЗНАК ЗА ФАЛШИВА НОВИНА, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО Я ПРОЧЕТЕТЕ! ТЯ Е НАЙ-ДОСТОВЕРНА!!!

СПЕШНО И ВАЖНО ЗА ЧИТАТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД.ИНФО И ЗРИТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД ТВ!!!!!

ПРИСЪЕДИНЕТЕ съдебна експертиза КЪМ НАШИТЕ КАНАЛИ В " ТЕЛЕГРАМ " И В ЮТЮБ, ЗАЩОТО ИМА ОПАСНОСТ ДА БЛОКИРАТ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ ФЕЙСБУК ЗАРАДИ ПУБЛИКУВАНЕ НА НЕУДОБНА, НО ОБЕКТИВНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪБИТИЯТА!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях, копирайки и разпространявайки този текст!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР