На 18, 19 и 20 април 2024 г. в град

...
На 18, 19 и 20 април 2024 г. в град
Коментари Харесай

Регионален форум за образователни иновации за Южен централен регион ще се проведе в Смолян

На 18, 19 и 20 април 2024 година в град Смолян ще се организира Регионален конгрес за Южен централен район по Национална стратегия „ Иновации в деяние “ на тема„ Иновативни през днешния ден – сполучливи на следващия ден “,организиран от Регионалното ръководство на образованието – Смолян и ПГИ „ Карл Маркс “.

Събитието ще се осъществя в осъществяване на Национална стратегия на Министерството на образованието и науката „ Иновации в деяние “, Модул 2: „ Форуми за нововъведения в образованието “ и Модул 1 „ Мобилност за разпространение и мултиплициране на положителни нововъведения сред учебните заведения “. Основна цел на форума е основаването на професионални учещи се тематични общности сред новаторските учебните заведения в Южен централен район, в които се споделят положителни новаторски просветителни практики, генерират се нови хрумвания и артикули. Темата на форума е обвързвана с креативност и просвета за нововъведения.

Участници във форума ще бъдат педагогичен експерти, специалисти, възпитаници, представители на висши учебни заведения и научни институти, общественици, родители и други

Училищата декларирали присъединяване са 32 от областите: Смолян, Пловдив, Кърджали, Хасково, Пазарджик и София с над 150 учители и шефове, специалисти от МОН и РУО, представители на висши образователни заведения и институти. Предвижда се в дейностите на форума да се включат над 90 възпитаници от учебни заведения в Южен централен район.

В първия ден ще се организира „ Панорама на новаторски практики в образованието “ за Южен централен район. Ще бъдат показани нововъведенията на 15 учебни заведения от областите Пловдив, Пазарджик, Хасково Кърджали и Смолян. Участие ще вземат представители на ДИПКУ – Стара Загора с лекция на тематика: „ Социално-емоционалната просветеност и цифровите технологии в квалификацията на учителите “.

Във втория ден на форума, дейностите ще се проведат в учебното заведение хазаин –ПГИ „ Карл Маркс “ –гр. Смолян. Предвидени са следните действия: Състезание „ Познай чая “ с три обособени игри. Първата игра се назовава: „ Познай билката “- учениците от партниращите учебни заведения ще работят в екипи в които ще разпознават билки; Втората игра „ Чаен дегустатор “ –в нея учениците ще разпознават типове чай, посредством дегустация;,. Третата игра „ Еко експедиция “ – посредством загадки, свързани с билки ще доближават до несъмнено място в лабиринт. Победител е участникът пръв достигнал до надписа FINISH.Иновационен лагер – в две елементи. Учениците ще генерират новаторски бизнес хрумвания. В тях ще вземат присъединяване и родители, като наставник. Творчески работилници – шерване на педагогичен практики за учене посредством правене и прекарване. Предвидени са четири иновационни работилници за разработване произведения от еко-материали, за произвеждане на екологични артикули, за основаване на роботи и за запознаване с родопския фолклор.

Кръгла маса с противоположна връзка – планува се разискване на споделените новаторски практики, както и реализиране на противоположна връзка посредством анкета.

В третия ден на форума е очакван културен продан с посещаване на културни обекти и забележителности на гр. Смолян.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР