На 17 май /понеделник/ от 18:30 ч. в ефира на

...
На 17 май /понеделник/ от 18:30 ч. в ефира на
Коментари Харесай

Известният художник Иван Яхнаджиев ще рисува с деца от Благоевград

На 17 май /понеделник/ от 18:30 ч. в ефира на предаването „ Линия просвета ", по Българска национална телевизия 2, художникът-авангардист, въвел бодиарта в България, Иван Яхнаджиев ще рисува дружно с надарени възпитаници от Националната филантропична гимназия и деца от школите по изобразително изкуство в Благоевград. Всичко това ще се излъчва онлайн.
По време на предаването, пред постройката на Регионалния ефирен център на Българска национална телевизия в Благоевград, навън, децата ще имат опция да дорисуват картини, стартирани от известния художник. Нарисуваните платна ще бъдат продадени с благотворителна цел, а събраните средства - дарени на трапезарията за хора в неравностойно състояние към храм „ Св. Николай Мирликийски Чудотворец " в квартал Грамада в Благоевград.
Паралелно със своеобразното ателие навън, в постройката на медията ще бъде показана авторска галерия на Иван Яхнаджиев. Инициативата се провежда от Регионалния ефирен център в Благоевград и цялото събитие ще бъде отразено посредством директни включвания в ефира на Българска национална телевизия 2.
Иван Яхнаджиев е създател, който работи най-вече в региона на пейзажа, натюрморта и фигуралната комбинация. Представил е десетки независими изложения в страната и чужбина.

Гледайте предаването „ Линия просвета " в понеделник (17 май 2021 г.), от 18:30 ч.,
по Българска национална телевизия 2

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР