На 17 май 2018 г. в 19 часа на сцената

...
На 17 май 2018 г. в 19 часа на сцената
Коментари Харесай

Паганини на тромпета и 5-метров алпийски рог откриват Дни на музиката в Балабановата къща

На 17 май 2018 година в 19 часа на сцената на ДК " Борис Христов " стартира пролетното издание на Международния фестивал " Дни на музиката в Балабановата къща ", притежател на документ за качество " Европейски фестивал 2017-2018 ". Солисти на формалното разкриване на деветото издание на  влиятелния  музикален конгрес са изумителният виртуоз  Сергей Накаряков, именуван от пресата " Паганини на тромпета " и фамозният реализатор на 5-метров алпийски рог Аркадий Шилклопер. Техен сътрудник ще е елитният отбор " Софийски солисти " под диригентството на Маестро Пламен Джуров.

Сергей Накаряков (Израел) е един от най-великите тромпетисти на нашето време. Триумфира в международните музикални центрове Hollywood Bowl в Лос Анжелис, Lincoln Center в Ню Йорк,  Royal Festival Hall и Royal Albert Hall в Лондон и мн.др. Участва във фестивали в цяла Европа, Америка и Канада, като всяка година реализира и няколкоседмично концертно турне в Япония. Благодарение на изключителната си виртуозност и хубост на звука той извършва с лекост на тромпет даже транскрипции на концерти и пиеси за цигулка. Удостоен е с огромната премия ECHO Klassik Award за инструменталист на годината. Работи с най-изтъкнатите модерни солисти, оркестри и диригенти, като незабавно след концерта си в " Дни на музиката в Балабановата къща ", той отпътува за Япония, където ще концертира с фамозната пианистка Марта Аргерич.

Аркадий Шилклопер (Германия, Русия) е приет за един от най-хубавите реализатори на аткрактивния 5-метров алпийски рог в международен мащаб, като в същото време е незабравим валдхорнист, композитор, аранжор и импровизатор. Билетите за концерта към този момент са в продажба в мрежата на Ивентим, в Билетния център пред Община Пловдив и в " Мюзик център " на ул. " Отец Паисий " 3. 

Международният фестивал " Дни на музиката в Балабановата къща " е част от Културния календар на Община Пловдив за 2018 година и се осъществя с поддръжката на Фондация " Америка за България ", Община Пловдив, ОИ " Старинен Пловдив " и Министерство на културата.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР