На 17 март 2021 г. минен ловец Цибър от състава

...
На 17 март 2021 г. минен ловец Цибър от състава
Коментари Харесай

Три кораба от състава на ВМС се пуснаха в международни учения

На 17 март 2021 година минен ловджия " Цибър " от състава на Флотилия бойни и спомагателни кораби напусна Пункт за базиране Варна и се причисли към състава на Втората непрекъсната противоминна група на НАТО (SNMCMG 2).

На идващия ден групата мина проток Босфор, Република Турция. По време на прехода бяха отработени сериали по тактическо маневриране и информационни учения, като по-късно денем групата кораби застана в пристанище Тузла, Република Турция. По време на престоя кораби те от групата организираха работни срещи при прецизно съблюдаване на противоепидемичните ограничения по отношение на COVID-19. На борда на минен ловджия " Цибър " беше извършена независима подготовка за дейности при зародил пожар на кораба, както и карантиниране и изтегляне на личен състав, обиден от COVID-19. Днес визитата на групата в пристанище Тузла приключва и кораби те ще поемат курс към пристанище Патра, Република Гърция за присъединяване в противоминното обучение на Военноморски сили на Република Гърция " ARIADNE 2021 “.

В пристанище  Констанца, Република Румъния други два кораба от състава на флотилията – фрегата " Смели " и корвета " Бодри " не престават присъединяване си в учението с интернационално присъединяване на Военноморски сили на Република Румъния " SEA SHIELD 2021 “. Бреговата фаза на учението завърши и от през днешния ден кораби те ще извършват задачи  на море. Част от тях са: осъществяване на кораби   през авансово протрален канал, радио и сигнални учения, снимане на кораби те, тактическо маневриране, конвой на транспортен съд, учения по отразяване офанзивите на въздушен съперник, симулирани противоподводни учения, инспекция на недоверчив транспортен съд,  отразяване офанзивите на ракетни катери.

Фрегата " Смели “, като представител на българските Военноморски сили във Втората непрекъсната военноморска група на НАТО (SNMG2) ще организира артилерийска пукотевица по морска цел.

На 26 март кораби те се завръщат в пристанище  Констанца за  работна среща и анализ на учението. На 27 март корвета " Бодри " ще отплава в посока Пункт за базиране Варна, а фрегата " Смели " ще продължи с присъединяване си в групата  с плаване  към  пристанище Самсун, Република Турция.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР