На 17 или 18 септември САЩ ще обяви въвеждането на

...
На 17 или 18 септември САЩ ще обяви въвеждането на
Коментари Харесай

САЩ най-вероятно ще смекчи митата върху част от стоките от Китай

На 17 или 18 септември Съединени американски щати ще разгласи въвеждането на мита в размер на 10%, а не на 25%, както беше планувано в началото, върху спомагателна група артикули от Китай на стойност 200 милиарда $, оповестява The Wall Stret Journal съгласно БГНЕС.
Съгласно източниците на вестника, администрацията на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп също е набелязала нов кръг от търговски договаряния с китайската делегация във Вашингтон - на 27-28 септември. Американската делегация ще бъде управлявана от министъра на финансите Стивън Мнучин.
Агенция Bloomberg заяви в петък (14 септември), че Тръмп е дал инструкции на своите сътрудници да пристъпят към осъществяването на проекта за въвеждането на мита за спомагателни групи артикули от Китай. Агенцията, обаче, не показва крайните периоди за тази стъпка. Според информацията, към момента не е оповестено въвеждането на мита, в частност заради обстоятелството, че администрацията на Съединени американски щати разисква опцията за тяхното преправяне.
Тръмп неведнъж е заявявал, че не харесва недостига в търговията с Китай. На 15 юни тази година той разгласи, че по отношение на хипотетична кражба на интелектуална благосъстоятелност и технологии от страна на Китай, както и, че Пекин прибягва до нелоялни търговски практики, Съединени американски щати ще наложат мита от 25% върху вноса на китайски артикули на стойност 50 милиарда $. Китайските управляващи неотложно реагираха с цени с аналогична стойност за вносните американски артикули.
След това, комерсиалният представител на Съединени американски щати Робърт Лайтхайзър разгласи правенето на спомагателен лист с китайски артикули на стойност 200 милиарда $, обложени с мита от 10%. Той стимулира тази стъпка, като посочи нежеланието на Китай да промени несправедливата си комерсиална процедура.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР