На 17 декември ще изпратим 2021-ва година с една изключително

...
На 17 декември ще изпратим 2021-ва година с една изключително
Коментари Харесай

Откриват сборна изложба-живопис Абстракции и светлина в Арт Галерия Ларго

На 17 декември ще изпратим 2021-ва година с една извънредно въздействаща и светла сборна галерия на едни от най- обичаните модерни български художници, работещи в региона на нереалната и експресивната живопис.

В зала 2 на Арт Галерия Ларго ще ви показват създателите Албена Коева, Васил Стоев, Димитър Чолаков, Иван Обретенов, Николай Няголов, Светослава Георгиева, Светлин Ненов, Стефан Кулев и Христо Христов в една хармонична експозиция, носеща името " Абстракции и светлина ".

Ето какво още заяви за Varna24.bg галериста Милена Димитрова:

Абстракцията е течение в изкуството, което не всеки схваща и приема. В Западна Европа и зад океана от години този род е измежду най- желаните от публиката и ценителите, до момента в който в България част от феновете към момента гледа с съмнение на нереалната комбинация, тъй като счита, че конкретиката е това, което прави една картина приключена, стойностна и същинска. Малко са хората, които имат познанията и подготовката да оценят какъв брой мъчно е да се сътвори една нереална творба- майсторството да създадеш една естетика от цветове, да композираш добре петната, които полагаш върху платното, да създадеш съгласие сред най- другите релефни мазки, които образуват другите пластове на материала в платното.

В тази галерия ще покажем по какъв начин другите създатели ни демонстрират парченца от душите си, закодирани във всяко наслоение на багра върху платната, всяко издраскване на пласта, лишаване и прибавяне на равнища. Конкретното, което феновете нормално търсят в живописните картини, в действителност тук е прикрито всред най- разнообразни форми и тонове, завихрени в една симбиоза от най- разнообразни живописни похвати и техники. Тук всеки фен си намира по нещо друго, всеки усеща вибрациите и силите на картините самостоятелно Затова и в множеството случаи нереалните композиции не са нещо, за което художниците или галеристите могат да описват с думи, тъй като усещането на всеки е субективно и не може някой различен да поставя своите тълкования в непознатото схващане.

Със серия пастьозни и наситени композиции ще се показа варненския художник Стефан Кулев, който в това време се готви за независимата си изява в Галерия Ларго през 2022-та година. Албена Коева от Варна пък ще ни показа три камерни платна, в които е разливала богати сини нюанси и ги е комбинирала с по няколко съответни детайла. Ще се насладим на две от най- новите произведения на Васил Стоев от Пловдив, богати на комплицирани цветове, разчупени структури и естетическа приятност. Димитър Чолаков взе участие с нова творба, особено готова за " Ларго “. Пловдивчанина Николай Няголов ни радва с виолетови и сини нюанси, бели светлинки и танцуващи линии в картината си. Ценителите ще се насладят на камерен автопортрет на Иван Обретенов, а варненците Светослава Георгиева и Христо Христов ще добавят експозицията със своите изключителни, съществени и тежащи на мястото си живописни творби.

Изложбата " Абстракции и светлина “ ще бъде показана на 17 декември 2021 година в зала 2 на галерията с вернисаж от 17:00 до 19:00 часа. Заповядайте в петък на ул. Хан Крум 8, Варна да кажем дружно сбогом на 2021-ва година и да си пожелаем една по- добра и въодушевена 2022-ра! Откриването ще се организира при спазването на всички настоящи противоепидемични ограничения.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР