На 17 август Washington Post се позова на източник от

...
На 17 август Washington Post се позова на източник от
Коментари Харесай

ISW: Разузнаването на САЩ не вярва контранастъплението на Украйна да прекъсне руската сухопътна връзка към Крим

На 17 август Washington Post се базира на източник от американското разузнаване, съгласно който контранастъплението на Украйна няма да успее да доближи до Мелитопол в западната Запорожка област и няма да реализира главната си цел - да прекъсне съветската сухопътна връзка с Крим.

Според разузнаването ефикасните отбранителни интервенции на съветските военни и плътните минни полета пречат на напредването на украинските елементи.

Според публични представители на американските служби, поискали анонимност, украинските сили ще могат да напреднат до няколко благи от Мелитопол, само че не и по-нататък.

Причината - украинско нахлуване единствено на няколко благи от Мелитопол би заплашило сигурността на значимите за Русия магистрални и железопътни връзки, на които от Москва разчитат, с цел да доставят военните си елементи с най-необходимото.

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън съобщи, че още най-малко месец, а евентуално и по-дълго време, вероятностите пред украинската контраатака за реализиране на обилни " стратегически облаги " ще останат неразбираеми.

Освен това от обявата във Washington Post не излиза наяве за какво американските разузнавачи са стигнали до заключението, че завладяването на Мелитопол е единственият метод Украйна да прекъсне сухопътната връзка на съветската войска с Крим.

Експертите от Института за проучване на войната считат, че по северното крайбрежие на Азовско море военните на Украйна имат доста благоприятни условия да пресечен сериозно значими за съветските елементи информационни връзки.

" И завладяването на Мелитопол е единствено една от тях ", показват от Института.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР