На 17 април т.г. в дома на Мария и Румен

...
На 17 април т.г. в дома на Мария и Румен
Коментари Харесай

Къщата на семейство с 6 деца изгоря за втори път

На 17 април т.г. в дома на Мария и Румен Крушеви, които имат 6 деца на възраст от 3 до 18 година, избухна пожар. Тогава в къщата бяха три от децата, само че родителите съумяха да ги изведат и нямаше потърпевши. Причината за огъня бе късо съединяване от остарялата електрическа апаратура, а къщата на многодетното семейство бе изпепелена.

Кметът на Ягодово Димитър Дишев разгласи благотворителна акция, като стотици жители и компании подариха средства, материали и непринудено се трудиха, с цел да възстановят постройката.

Със събраните пари бяха ремонтирани покривът, водопроводът, сменена бе дограмата и електрическата апаратура. Семейство Крушеви и кметът на Ягодово бяха щастливи, че в средата на октомври фамилията ще се нанесе в ремонтирания дом и ще напусне фургона, в който времено бяха настанени, написа "Марица ".

На 23 септември към 22 часа обаче къщата още веднъж пламва. На място са изпратени изпратени два екипа на пожарната. Огънят изпепелил каратавана и първия етаж, както и складирания вътре гипсокартон.

„ Целият ни труд отиде напразно. Беше същинско вървене по тъгите, до момента в който съберем 9000 лева Молил съм се на компании и хора за ремонта на къщата”, сподели Димитър Дишев.

Късо съединяване е повода и за втория пожар. По първични данни, огънят е тръгнал поради пренатоварване в разклонител. Предполага се, че служащи са присъединили апарат при ремонта, който е натоварил проводник.

Сега Ягодово се готви за втора благотворителна акция. Кметът на селото прикани всеки, който има опция да помогне със средства.

Ако желаете да помогнете на многодетното семейство, разкритата дарителска сметка е :

Уникредит Булбанк
BIC: UNCRBGSF
IBAN: BG85 UNCR 7000 1522 9447 12
На името на Румен Костадинов Крушев
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР