На 17.03.2022 г. на ГКПП – Капитан Андреево на трасе

...
На 17.03.2022 г. на ГКПП – Капитан Андреево на трасе
Коментари Харесай

Съдят турчин за контрабанда на златни накити

На 17.03.2022 година на Граничен контролно-пропусквателен пункт – Капитан Андреево на трасе „ Входящи леки коли и рейсове “ дошъл товарен автомобил с непозната регистрация, пренасящ стока от Турция през България за Англия.

По метода „ разбор на риска “ транспортното средство било селектирано за щателна митническа инспекция. При осъществената такава нарушавания не били установени. При последвалия персонален обзор на лидера митническите чиновници разкрили 6 броя пакети, които били укрити в облеклата му – 4 в хастара на якето и по 1 в чорапите. В тях били укрити 938,28 грама златни украшения – пръстени, медальони, синджири, огърлици, обеци и гривни. Според експертизата на вещото лице откритите произведения били от 14-каратово злато и са на обща стойност 86 321 лв..

Контрабандните златни украшения са били арестувани.

По случая е формирано досъдебно произвеждане, което се организира от проверяващ митнически контрольор.

По предписание на Окръжна прокуратура-Хасково лидерът на товарния автомобил Б.А., на 45 година, турски жител, е бил притеглен към наказателна отговорност за закононарушение по член 242 ал.1 б „ Д “ от Наказателния кодекс. Спрямо него е била взета мярка за неотклонение „ гаранция “ в размер на 5000 лв., както и „ възбрана за овакантяване рамките на Република България ”, с изключение на с позволение на Окръжна прокуратура – Хасково.

Разследването по случая продължава.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР