На 16 юни във Враца ще бъде откритXX-ият Международния младежки

...
На 16 юни във Враца ще бъде откритXX-ият Международния младежки
Коментари Харесай

На 16 юни във Враца започва 20-тото издание на Международния младежки театрален фестивал Време

На 16 юни във Враца ще бъде откритXX-ият Международния юношески сценичен фестивал „ Време “.

„ От петък градът ни ще стане младежка театрална столица на света “, обявиарт-мениджърътна фестивала Георги Врабчев.

Млади хора от 4 континента ще покажат16 спектакъла на сцените на Младежки дом Враца, навън на пл. Христо Ботев и залата на ДНА. Авторите, въодушевили младите театарали са Албер Камю, Лорка, Рей Бредбъри, Джордж Оруел, Станислав Стратиев, Селинджър и още доста други.



По време на фестивалните дни ще се проведат и театрални работилници в три посоки, изясни още Врабчев.

Чуйте в прикачения звуков файл:

Съпътстващата стратегия на фестивала ще показа няколко изложения - особено готова от Музея на хумора и сатирата в Габрово, на тема„ Ах, това шоу “, на художника - наивист от Враца Росен Рашев-Рошпака,както иизложба-стъклопис от Начално учебно заведение „ Иван Вазов “ Враца и графика от Професионалната гимназия Димитраки Хаджитошин “ Враца.

Врабчев се върна обратно в годините на основаването на ММТФ „ Време “, който е основан през 1987 година от Театрална група „ ТЕМП “ Враца, Младежкия дом в града и с другарската помощ на Европейския център на Международната асоциация на любителските театри и Световната мрежа от аматьорски театри (AITA/IATA).



Първоначално е с присъединяване на юношески групи от България, а от петото му издание прераства в интернационален.

Фестивалът е под патронажа на кмета Калин Каменов и ще бъде открит в петък вечер, на централния площад във Враца, с концерт на група „ Акага “, които са подготвили специфична стратегия, разгласи Г. Врабчев. Преди това участниците ще преминат по пешеходната улица с националните знамена на страните си.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР