На 16 юли /понеделник/ в заседателната зала на ВиК-Враца ще

...
На 16 юли /понеделник/ в заседателната зала на ВиК-Враца ще
Коментари Харесай

ВиК-Враца ще е домакин на информационна среща

На 16 юли /понеделник/ в заседателната зала на ВиК-Враца ще се организира първото от седем осведомителни събития, проведени от Българската асоциация по водите /БАВ/ и със съдействието на сдружението по оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси 2014г. - 2020г. “. Целта на проведения конгрес е да се разпознават обективните потребности на водния бранш в Република България от квалифицирана работна мощ, разпространение на дейностите, свързани с развиването и успеваемостта на бранша, както и адаптирането на процесите, методите и човешкия капитал към общоевропейското равнище на развиване и успеваемост.
Проектът на БАВ „ Насърчаване на заетостта във водния бранш “ включва и действия по трансфер на положителни практики, новаторски подходи, способи за повишение на квалификацията и капацитета за развиване на заетите и заинтригувани лица в бранша.
През последните години главен проблем пред ВиК сдруженията в страната е неналичието на интерес от младежите за работа във ВиК бранша и водния бранш като цяло. Намаляващата наклонност на интерес към обучение и професионално развиване в областта на водите слага под риск качеството на предоставяните ВиК услуги.
Информационни събития ще се проведат и в градовете Хасково, София, Кюстендил, Сливен, Шумен и Велико Търново.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР