На 16 януари 2024 г., се проведе Общо отчетно-изборно събрание

...
На 16 януари 2024 г., се проведе Общо отчетно-изборно събрание
Коментари Харесай

Проф. Георги Янков е преизбран за втори мандат за Ректор на НХА

На 16 януари 2024 година, се организира Общо отчетно-изборно заседание на Националната художествена академия за избор на ректор и състав на Академичния съвет.

Ректорът на Академията проф. Георги Янков прочете пред членовете на Общото заседание отчетния отчет на управлението за мандат 2020 - 2024 година Докладът беше признат единомислещо от присъстващите делегати.

Кандидатът за ректор проф. Георги Янков, повдигнат от Катедра „ Плакат и образна връзка ", показа платформата си за визията за ръководство на Академията за мандат 2024 - 2028 година, като приключи с думите:

Всички се гордеем с богатата история на Академията. Какво ще бъде написано в нея през идващите 4 години зависи само от нас, тъй като НИЕ съдебномедицинска експертиза АКАДЕМИЯТА!

След извършеното скрито гласоподаване, с невиждана поддръжка от страна на членовете на Общото заседание, за ректор на Националната художествена академия бе избран отново проф. Георги Янков.

Георги Георгиев Янков е роден на 1 януари 1964 в гр. София. Завършва междинното си обучение в Средно художествено учебно заведение по приложни изкуства - София (днес НГПИ „ Св. Лука " ). През 1990 година се дипломира в Националната художествена академия, компетентност „ Плакат ". От 1995 година е учител в НХА, в катедра „ Плакат и образна връзка " по дисциплината „ Плакат ". Той е основател за основаването на Филиала на НХА в Бургас, като e и неговият пръв шеф.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР