На 16-ти май в България пристига световноизвестната блогърка Беа Джонсън

...
На 16-ти май в България пристига световноизвестната блогърка Беа Джонсън
Коментари Харесай

Възможен ли е живот с нулеви отпадъци?

На 16-ти май в България идва световноизвестната блогърка Беа Джонсън от Zero Waste Home, популяна с това, че за една година изхвърля едвам половин кг отпадък. Тя ще изнесе от 18:00ч. лекция в " Бетахаус " (ул. " Крум Попов " № 56-58, кв. Лозенец) за всички почитатели на концепцията за живот с нулеви боклуци. Гостуването е по покана на екологично съдружие " За Земята " и Campfire.
По време на събитието ще се дискутира по какъв начин всеки може да изхвърля по-малко боклуци и по този начин да понижи вредите върху природата, а респективно и върху себе си. Нейната идея се назовава 5R – Refuse (отказване), Reduce (намаляване), Reuse (повторна употреба), Recycle (рециклиране), Rot (компостиране).
Беа идва от Съединени американски щати, а в това време придвижването " Нулеви боклуци – Европа " се разраства и сплотява от ден на ден европейски общини и цивилен организации за " Нулеви боклуци " за последователно унищожаване на отпадъците, като метод за възстановяване на екологичната и икономическа резистентност и публичната единодушие. Екологично съдружие " За Земята " е българският член на придвижването.
Беа Джонсън е родена във Франция през 1974г. Следва в Сан Франциско, Съединени американски щати, който се оказва най-активният град в битката с отпадъците по това време. Кметът на града не разрешава потреблението на пластмасови чинии, чаши и прочие.
Беа и нейното семейство са се отдали на концепцията да живеят, без да създават боклуци. Тя твърди, че на година изхвърлят по половин кг отпадък. Чрез своя блог: " Zero Waste Home ", https://zerowastehome.com/ Беа въодушевява хиляди хора по света да живеят по-обикновено и да лимитират до най-малко отпадъците си. Страстта и енергичността, с която споделя своя опит ѝ дава заслужена гласност, като през 2011г. е победител в конкуренцията " The green awards ". Tя непрекъснато изнася лекции в университети, конференции и други
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР