На 16 ноември в северната част на Митровица избухна експлозия,

...
На 16 ноември в северната част на Митровица избухна експлозия,
Коментари Харесай

Експлозия в Северна Митровица нанесе щети на околните сгради

На 16 ноември в северната част на Митровица избухна детонация, при която имаше единствено материални вреди, заяви „ Албениън пост “.


Новината стана известна посредством 24-часовия отчет на косовската полиция, в който се акцентира, че са развалени стените на обект и прозорците на апартамент.

" Съобщено е, че на 16.11.2023 година вследствие на детонацията на съмнително транспортно средство са развалени стените на обект и прозорците на апартамент. Във връзка със случая съответните полицейски елементи са отишли на място за по-нататъшна обработка на случая ", се показва в полицейския отчет.

Според отчета казусът е разказан като " Причиняване на обща заплаха ".

Също по този начин се споделя, че във връзка със случая съответните полицейски елементи са отишли на място за по-нататъшно отнасяне на случая.

От 1 ноември до момента към 2000 автомобила с противозаконни регистрационни номера в Северно Косово са били преоборудвани в Косово.

Преди няколко дни Министерството на вътрешните работи разгласи, че всички лица, които имат коли с противозаконни регистрационни номера, ще могат да се възползват от облекченията за регистрация с регистрационни номера RKS, до 1 декември 2023 година

Това включва митнически такси, административен налог в Центъра за регистрация на транспортни средства, такса за регистрационни табели и такса за съоръжение на свидетелството за регистрация на транспортното средство.

Брюкселското съглашение за свободата на придвижване сред Косово и Сърбия беше реализирано през 2011 година и предвиждаше в Косово да се употребяват единствено регистрационни табели със знаци RKS (Република Косово) или KS (Косово, неутрално във връзка с статута).

В съглашението се показва, че " като краткотрайна мярка управляващите в Косово ще удължат валидността на регистрационните табели KS за първичен интервал от пет години ".

През 2016 година Прищина и Белград още веднъж се споразумяха за валидността на регистрационните табели KS за още пет години, което значи, че техният " период на годност " е изминал през 2021 година

През 2020 година Министерството на вътрешните работи на Косово анулира Административната директива за регистрация на транспортни средства с регистрационни табели KS, тъй че от септември 2021 година те към този момент няма да се издават.

Решението на държавното управление на Косово за взаимност със Сърбия за регистрационните табели, както и за персоналните документи, провокира протест на сърбите в Северно Косово в края на юли и началото на август 2022 г./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР