На 16 ноември ще бъде открито 37-то издание на Киномания.

...
На 16 ноември ще бъде открито 37-то издание на Киномания.
Коментари Харесай

Българското предложение за Оскар Уроците на Блага ще открие 37-то издание на Киномания

На 16 ноември ще бъде намерено 37-то издание на " Киномания ". Откриването ще е от 19:00 часа в зала 1 на НДК с най-новия филм на Стефан Командарев " Уроците на Блага ".

 

Лентата към този момент има много награди от европейски фестивали, а и е българското предложение за " Оскар ".

 

По традиция измежду акцентите в програмата на " Киномания " са редица национални министър председатели на най-хубавото от миналата година в международното кино, както и на безконечни класики, с които " Киномания "  отдава респект на огромните майстори на седмото изкуство. След двете статуетки „ Кристален глобус “ от Карлови Вари и редица интернационалните оценки, най-новият филм на Стефан Командарев " Уроците на Блага " ще открие тазгодишното издание на Киномания в НДК.

 

Историята за пенсионирана учителка, която попада в клопката на телефонни измамници, впечатли журитата на няколко фестивала. Българските фенове към момента не са гледали " Уроците на Блага ", който към този момент има в сбирката си и 7 оценки от фестивал " Златна роза " във Варна.

 

Преди кино лентата да тръгне по кината в цялата страна от 15-и декември, най-нетърпеливите могат да го гледат в границите на " Киномания " на единствено две прожекции – довечера при откриването в зала 1 на НДК и на следващия ден в Пловдив.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР