На 16 май в София Тех Парк се проведе финалният

...
На 16 май в София Тех Парк се проведе финалният
Коментари Харесай

Kaufland България посрещна финалистите от втория семестър в Panda Labs – глобалната иновационна платформа на WWF

На 16 май в София Тех Парк се организира финалният стадий от мастъркласа „ Бъдещето на храната “, част от младежката стратегия на WWF България – Panda Labs, която Kaufland България поддържа в ролята си на един от главните съидейници на самодейността у нас. Във втория мастърклас от програмата, който бе отдаден на нововъведения в храните, взеха присъединяване четири тима от възпитаници и студенти на възраст сред 15 и 25 години, с афинитет към нововъведенията, технологиите, естествените науки и опазването на околната среда. Те се състезаваха за огромната премия от 10 000 лева, благодарение на която ще основат стартъп и действителен първообраз на своята концепция в границите на 2021. 

Жури, в което и Kaufland България взе участие, дефинира отбора-победител с най-перспективен бизнес проект, с който да трансформира концепцията си в сполучлив артикул или услуга. Победители са тим BioFoam (ученици от Русе), които към този момент имат развъртян бизнес проект и работещ първообраз. Тяхната концепция е за създаване на био-алтернативен пестицид, изработен от коприва, чесън и други съставки, който отблъсква всички естествени вредители.  

На финалната права в надпреварата останаха и тимовете на М₃KD с проект за основаването на бира с разнообразни усети от остатъчен самун, непродаден в магазини и пекарни; тим ZORK с лиофилизирани артикули за алпинисти, създадени от изкупена остатъчна храна от заведения за хранене и тим Fox Life с концепция за хидропонна градина на балкона за чисто развъждане на зеленчуци в градски условия + мобилно приложение за улесненото ѝ поддържане. Те бяха определени да се включат в тематичния мастърклас „ Бъдещето на храната “ в конкуренцията на стотици кандидатури в региона на ръководство на храните.  



В седмицата на финала Kaufland България посрещна четирите отбора-финалисти от този мастърклас на особено тематично посещаване в един от своите хипермаркети и на лекция, която показа автоматизираната система на компанията за обмисляне и ръководство на наличия, позволяваща оптимално усъвършенствано ръководство и на питателните продукти в магазините. След приключилите към този момент два семестъра на Panda Pabs, отдадени на бъдещето на отпадъците и на храната, следва трети – „ Бъдещето на подвижността “. Кандидатстването на участниците продължава до 20.05. на:      

Kaufland България припознава тематиките, които са обект на създаване по програмата Panda Labs, в унисон със своята идея за стабилно развиване под мотото " Действията носят смяната ". Корпоративната обществена отговорност на Kaufland в България се ползва в поредни дейности в разнообразни области, измежду които водещите са „ Родина ", „ Хранене " и „ Природа “ и точно с тях компанията обвързва тематичните планове в Panda Labs на WWF.



Фокусът на Kaufland България върху включените от WWF тематики в програмата Panda Labs не е от през днешния ден. В подтекста на направление " Родина " компанията  развива партньорски връзки с български производители, работи интензивно с локалните общности в разнообразни дарителски начинания и посредством доброволчество на чиновниците си. В подтекста на направление " Хранене " компанията цели да насочи вниманието към дейния метод на живот и да подтиква привички за стабилно ползване измежду клиентите. А в направление " Природа " Kaufland  работи със мощен фокус върху енергийната успеваемост на своята активност и ограничение на пластмасата за еднократна приложимост.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР