На 16 критични точки в града ще бъде монтирано видеонаблюдение.

...
На 16 критични точки в града ще бъде монтирано видеонаблюдение.
Коментари Харесай

Слагат камери на 16 критични точки във Варна

На 16 сериозни точки в града ще бъде инсталирано видеонаблюдение. Това ще бъде първата стъпка за тестване на нова система за битка с микросметищата към контейнерите и огромните противозаконни сметища.

Ако тази система работи добре, ще бъде приложена и на други сериозни места, заяви в изявление за Радио Варна кметът на Варна Благомир Коцев.

Той добави, че за попречване на замърсяването съществена роля имат еколозите към районните кметства.

Това са 49 чиновници, които би трябвало всекидневно да обхождат регионите и навреме да подават сигнали за нарушавания, а досега не са правили постоянни инспекции, установи Коцев.
В началото на идната седмица ще се организира публична среща с представители на компанията, ангажирана със сметопочиственето и сметоизвозването.

Отчетите демонстрират, че от 90 милиона лв., планувани за 5-годишния период на контракта, са усвоени едвам 40 милиона лв..

По думите на кмета това значи, че общината е заложила задоволително бюджетни средства за тези действия, само че те не са пълноценно усвоени.

Досегашната процедура е посочила, че нито повишението на сумите в годишната план-сметка за непорочност, нито налагането на санкции на сметопочистващите компании дават стремежи резултат.

Решение на казуса може да се търси в по-добрия синхрон сред общината и компанията, сподели още кметът.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР