На 16-и и 17-и ще се проведе международно въздушно учение

...
На 16-и и 17-и ще се проведе международно въздушно учение
Коментари Харесай

500 военни на НАТО превземат Пловдив

На 16-и и 17-и ще се организира интернационално въздушно обучение по линия на НАТО Swift Response. То ще е на летище Чешнегирово, като в него се чака да вземат присъединяване 500 военнослужещи и голям брой летателни апарати, оповестиха от Областната администрация, осведоми marica.bg

Въздушно-десантната интервенция ще се организира в действителни условия с десант на парашутисти и втурване на техника от въздуха. В учението ще има и нощни скокове на парушитисти в диапазона от 24 до 3 часа.

За да се избегне напрежение и стрес измежду локалното население и хората от околните села, в Чешнегирово към този момент са раздадени флаери, сподели кметът Христо Атанасов. В тях е обяснено в детайли за идното обучение на военните. Атанасов изясни, че огромна част от локалното население е привикнало с ученията на военните на близкото летище и това не би ги стресирало.

Още през март стана ясно, че многонационалното обучение "Black Sea/Balkans Regional Exercises 2019 " ще се организира на летището в Чешнегирово. Тогава бе оповестено, че в учението на територията на Република България се възнамерява да вземат присъединяване военнослужещи, щабове и военни формирования с щатно въоръжение, снаряжение и бойна техника от въоръжените сили на България, Съединени американски щати, Албания, Англия, Франция, Италия, Канада, Македония и Украйна.

С министерска заповед беше предоставена организацията за приготовление на площадката на летището за десантиране. В осъществяване на това бяха извършени две рекогносцировки, в които са взели присъединяване представители на дирекция "Операции и подготовка ", основна дирекция "Инфраструктура на защитата ".

От запознаването с ситуацията тогава стана ясно, че регионът на площадката, планувана за стоварване на тактически въздушен десант, са прораснали дървета и шубраци.

Дърветата бяха с височина към 3-4 метра, а според условията, с цел да бъде сертифицирана площадката за десантиране, е належащо да няма растителност, като даже пъновете на отсечените дървета би трябвало да са изкоренени, с цел да се подсигурява сигурността на военнослужещите. Крайният период за осъществяване на разчистване на площадката бе 26.03.2019 година За задачите на многонационалното обучение беше отворена социална поръчка за дейностите по почистване.

Днес летището е квалифицирано и пистата подготвена за учението, разясниха осведомени.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР