На 16 и 30 априлонлайн ще се проведат още две

...
На 16 и 30 априлонлайн ще се проведат още две
Коментари Харесай

Дванадесетокласници могат да тестват онлайн знанията си с пробни матури по БЕЛ

На 16 и 30 априлонлайн ще се проведат още две пробни матури по български език и литература за 12. клас, напълно съобразени с новия формат на МОН. Възможността за учениците да тестват знанията си на крачка преди действителния изпит дават от издателство Клет България. Всички искащи могат да заявят присъединяване за пробните матури.

Участниците ще могат да създадат изпита в комфортно за тях време – онлайн матурата ще е налична през целия ден на двете оповестени дати. След явяване на изпита, всички ще получат справедлива противоположна връзка от специалисти оценители за цялостното им показване – както на тестовата част, по този начин и на отворените въпроси и есето/ЛИС.

С организирането на тези пробни матури издателство Клет дава опция на дванадесетокласниците да добият действителна визия и убеденост за новия модел, по който за пръв път тази година ще се организира наложителният държавен зрелостен изпит.

До момента се организираха две пробни онлайн  матури на 2 и 9 април, като огромен брой възпитаници изпробваха знанията си и добиха визия за пропуските си в образователния материал. Всички те имат опция още веднъж да тестват знанията си и да схванат дали са ги надградили, с цел да се показват по-добре на идните дати.

„ Реалният държавен зрелостен изпит по български език и литература наближи и всички дванадесетокласници би трябвало да се активизират, в случай че желаят да реализират положителни резултати, които да са им потребни по-късно. Тези пробни матури ще им дадат скъпа информация за това в кои области са пропуските им и на кои елементи от образователния материал би трябвало да наблегнат. Не по-малко значим е факторът, че с явяването на пробни матури учениците получават по-голяма убеденост за действителния изпит “, разяснява плановият началник от издателство Клет Бояна Табакова.

Клет България създаде и онлайн курс „ “ за подготовка за държавния зрелостен изпит по български език и литература за дванадесетокласници от цялата страна. Обучението е напълно съобразено с новия формат на МОН, а ментори са преподаватели от едни от най-елитните софийски гимназии. Освен структурираната информация, която те дават, програмата включва и огромен набор от цифрови запаси за упражнение, мисловни карти, електронна христоматия и скъпи препоръки от психолог за справяне със напрежението около изпита.

За всички участници са налични записи от срещите, до които имат достъп по време на целия курс. Преди старта на образованието се състоя безвъзмездна пробна матура, както  и междинна такава по време на курса, като резултатите демонстрират, че 60% от учениците са подобрили доста резултата си по отношение на първата матура. Обучението М@турата ще приключи с крайна пробна матура, с която учениците ще схванат доколко са готови за действителния държавен зрелостен изпит.

Всеки може да вземе присъединяване в курса или да се запише за идните пробни матури на уеб страницата.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР