На 16 и 17 юни 2022 г. Националната здравноосигурителна каса

...
На 16 и 17 юни 2022 г. Националната здравноосигурителна каса
Коментари Харесай

Касата обучава служителите си на новите дейности за хората с увреждания

На 16 и 17 юни 2022 година Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) провежда семинар за чиновниците на районните здравноосигурителни каси (РЗОК) на тематика „ Договаряне, разпределяне, възнаграждение и надзор на помощни средства, съоръжения, уреди и медицински произведения (ПСПСМИ) от НЗОК от 01.07.2022 година “, като последваща стъпка за безпрепятственото прекосяване на процеса от Агенцията за обществено подкрепяне (АСП) към касата. Това оповестяват от публичния здравен фонд.

В работата на семинара взеха присъединяване представители на „ Информационно обслужване “ АД, специалисти от Министерството на труда и обществената и от АСП, както и членове на Надзорния съвет на НЗОК.

Участниците в семинара разискаха детайлите по отношение на пътя на хората с увреждания от ЛКК, НЕЛК и ТЕЛК до приемане на нужните им помощни средства.

Експертите на „ Информационно обслужване “ АД показаха софтуера, с който ще работят чиновниците на РЗОК, с цел да могат хората с увреждания, посредством електронизация на процесите, да бъдат улеснени и пътят им – от подаване на заявление посредством ЛКК, НЕЛК и ТЕЛК до приемане на помощните средства, съкратен. Експертите дадоха отговор в задоволителна степен на всички сложени въпроси.

Обсъден бе и логаритъмът за обезпечаване на ремонтните действия на помощните средства.

Експертите от АСП показаха своята подготвеност да окажат подпомагане на чиновниците на РЗОК в началния интервал на пускане на отпущането на помощни средства, съоръжения, уреди и медицински произведения от НЗОК от 01.07.2022 година

Договорено бе с „ Информационно обслужване “ АД чиновниците в РЗОК да бъдат в допълнение подготвени за работа с осведомителната система, прецизират от Касата.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР