На 16 февруари (сряда) от 18:30 ч. в Аулата на

...
На 16 февруари (сряда) от 18:30 ч. в Аулата на
Коментари Харесай

БНТ и Натфиз представят филма „Свободни на този или на онзи свят“

На 16 февруари (сряда) от 18:30 ч. в Аулата на НАТФИЗ, ви каним на прожекция на документалния филм „ Свободни на този или на оня свят “ на журналиста от Българска национална телевизия – Йордан Димитров.

Веднага след прожекцията ще се организира полемика с гостите и възпитаниците на Филмовия факултет на Академията. Лентата е отдадена на първата среща сред Васил Левски и Георги С. Раковски в Белград през 1862 година. Повествованието във кино лентата се организира от историците проф. доктор Пламен Митев и проф. доктор Пламен Павлов. Заснети са достоверни движимости на Раковски, част от сбирката на Националния военноисторически музей в София, както и истинското тефтерче на възрожденеца, съхранявано в трезора на Българска народна банка. Сценарист и режисьор на „ Свободни на този или на оня свят “ е Йордан Димитров, оператор е Михаил Врабчев, а продуцент Надя Обретенова. Ролята на Васил Левски е поверена на Марио Василев, а другите два облика се извършват от сегашни ученици на Сценичния факултет на НАТФИЗ Теодор Каракачанов – Георги Раковски  и Николай Марков – легионерът.

ЗАПОВЯДАЙТЕ!

Прожекцията и срещата сред постановъчния екип и студентите е следващото събитие, резултат на съдействието сред и, отдадено на пълноценното обучение и реализацията на актуалните български създатели.Вход свободен – единствено със зелен документ!Аулата, в която ще се състои прожекцията е в Сграда „Б“ на НАТФИЗ, на адрес ул. Стефан Караджа № 20, партера.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР