На 16 февруари съдията на щата Ню Йорк Артър Енгорон

...
На 16 февруари съдията на щата Ню Йорк Артър Енгорон
Коментари Харесай

Тръмп глобен с над $350 млн. по дело за измама

На 16 февруари съдията на щата Ню Йорк Артър Енгорон призна някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп за отговорен по дело за машинация с недвижими парцели и го осъди да заплати санкция от $355 милиона и наложи ограничавания върху бизнес дейностите на неговата Trump Organization в щата. Това заяви The New York Times.
 
Съдията постанови, че бизнес империята на Тръмп е завишила цената на недвижимите си парцели, като по този метод е получила доходоносни банкови заеми. Прокуратурата на щата Ню Йорк инкриминира Тръмп със седем обвинявания, в това число машинация, подправяне на документи и правене на подправени финансови доклади.
 
В допълнение към санкцията, съдът забрани на Тръмп да заема висши длъжности в която и да е компания в щата, в това число и в неговата лична, в продължение на три години, а на синовете му (един от тях, Ерик Тръмп, в този момент е изпълнителен шеф на Trump Organization) за две години.
 
Енгорон също по този начин подреди тригодишно удължение на мандата на самостоятелен надзирател в Trump Organization, която би трябвало да следи за спазването на закона в Ню Йорк от страна на компанията.
 
Както отбелязва The New York Times, като се вземат поради лихвите, действителният размер на санкцията, която някогашният президент на Съединени американски щати би трябвало да заплати, ще надвиши 400 милиона $. Най-вероятно той ще апелира решението на съда в границите на 30-те дни, избрани от закона.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР