На 16 декември 2020 г. в Щаба на Военноморските сили,

...
На 16 декември 2020 г. в Щаба на Военноморските сили,
Коментари Харесай

Най-добрите военни моряци за 2020 г. получиха награди от списание Клуб Океан  

 На 16 декември 2020 година в Щаба на Военноморските сили, при строго съблюдаване на противоепидемичните ограничения по отношение на пандемията Коронавирус 19, за деветнадесети път бяха връчени обичайните годишни награди на редакцията на националното морско списание " Клуб Океан " за най-хубав корабен екипаж, офицер, старшина, матрос и граждански чиновник от Военноморски сили.

  " Въпреки многото компликации – битката с Коронавирус 19 и устрема да запазим екипажите и персоналния състав здрави и боеспособни с цел да извършват отговорностите си, макар другите трудности от друг темперамент – 2020 година беше сполучлива за Военноморски сили “. Това съобщи командира на Военноморски сили контраадмирал Кирил Михайлов и се аргументира: " Успяхме да участваме във всички планувани учения, във всички интервенции и флотът почтено показа Въоръжените сили на България и страната като цяло на всички места, където взе участие. Тази година успяхме да създадем повече дни на море. Най значимото събитие за флота е подписването на контракт за придобиване на два многофункционални модулни патрулни кораби, тъй като това е нашето бъдеще и ние вървим напред. Знакови събития като първата след 18 години ракетната пукотевица с преносимия бреговия ракетен комплекс " Рубеж “, националното с интернационално присъединяване обучение " Бриз “, което заради пандемията се наложи да пранираме напълно " on line “ - нещо което не беше правено до момента, придобиването на двата минни ловци и буксира " Мизар “, са част от нещата белязали тази година. Най-ценния капитал на флота са хората. Всичко това нямаше да се случи, в случай че не бяха те – офицерите, старшините, матросите и цивилните чиновници от Военноморските сили, в случай че не беше техният безрезервен труд, макар компликациите и несгодите, за което им благодаря. “

Носители на влиятелните награди, номинирани от командването на Военноморски сили, тази година в другите категории станаха:

Екипаж на годината: екипажа на фрегата " Смели " с пълководец капитан ІІ сан Трифон Митишев от състава на в.ф. 38920 – Варна.

Офицер на годината: капитан ІІ сан Йордан Христов Йорданов, шеф на поделение " Подготовка и потребление на силите “ във в. ф. 54950 – Бургас

Старшина на годината: старшина II степен Пламен Рубинов Пенев, инструктор по тактико-специална и огнева подготовка във в.ф 22580 – Варна.

Матрос на годината: матрос Милен Иванов Димитров, младши дежурен по дизелно-електромоторна част във в.ф. 54830 - Варна.

Цивилен чиновник на годината: ц.сл. Гергана Илиева Драгнева, основен специалист в отдел,,Логистика " във в.ф. 34400 – Варна.

Наградите бяха връчени от командира на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов.

След връчването на годишните награди на списание " Клуб Океан ", пагони на капитан I сан получи първата жена военнослужещ с това звание във Военноморските сили капитан II сан Райна Пенчева, шеф на канцеларията на командира на Военноморски сили. Пагони на капитан I сан и ново предопределение получи и досегашния шеф на щаба на дивизион патрулни кораби капитан II сан Борислав Великов.

С предметна премия морски сувенир, със заповед на началника на защитата, за дейна активност в процеса на договарянията и правенето на финален план на контракт за придобиване на два многофункционални модулни патрулни кораби бе награден и капитан II сан Васил Захариев.

Беше оповестено благодарствено писмо до командването на Военноморски сили от командира на Втората непрекъсната група кораби на НАТО в Средиземно море испанския контраадмирал Мануел Агнире (RADM Manuel Agnirre) за присъединяване на фрегата " Смели “ в състава на групата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР