На 16.11.2023 г. (четвъртък) ще се проведе тест на системата

...
На 16.11.2023 г. (четвъртък) ще се проведе тест на системата
Коментари Харесай

Предстои тестване на системата за ранно оповестяване на населението чрез мрежите на мобилните оператори

На 16.11.2023 година (четвъртък) ще се организира тест на системата BG-ALERT на територията на области Варна, Добрич, Търговище и Шумен. В продължение на половин час - от 12:00 до 12:30 ч., ще бъде предавано известие, съдържащо текст на български и британски език.

Получаването на известието на мобилното устройство се чака да бъде еднократно и съпроводено от характерен тон и осцилация, даже при задействан спокоен (безшумен) режим.

На интернет страница са оповестени и фотоси на примерните известия, които могат да бъдат получени от клиентите, съгласно версиите на употребените от тях операционни системи на мобилните устройства.

Разработчиците на система показват, че заглавието на прозореца, където се пресъздават известията " Сигнал от президента " / " Presidential alert " няма връзка с Президентската институция, а текстът е заложен от производителите на операционните системи.

От Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ – Министерство на вътрешните работи, приканват да се попълни за противоположна връзка след осъществяване на тестванията, с цел да може да бъде тествана успеваемостта на системата BG-ALERT, както и да има информация до каква част от популацията ще могат да доближават изпратените известия.

Национален тест на системата ще бъде изработен на 29.11.2023 година, от 12:00 до 12:30 часа.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР