На 16.01.2023 г. се проведе заключителна пресконференция по проект: Благоустрояване

...
На 16.01.2023 г. се проведе заключителна пресконференция по проект: Благоустрояване
Коментари Харесай

На заключителна пресконференция се отчетоха дейностите по проекта за реновиране на площада в Асеновград

На 16.01.2023 година се организира заключителна конференция по план: " Благоустрояване на част от централната зона и площад " Акад. Николай Хайтов " в гр. Асеновград - I стадий "   №:BG16RFOP001-1.025-0006-C02, финансиран по Оперативна стратегия " Региони в напредък " 2014-2020г., съфинансирана от Европейския съюз посредством Европейския фонд за районно развиване.
 
На събитието участваха инж. Стоян Димитров – заместник-кмет на общината и Ръководител на плана, екипа на плана, представители на компаниите реализатори, чиновници на община Асеновград и други Инж. Димитров направи обстоен доклад за осъществяването на всички планови действия, като подчертава върху главната - осъществяването на строително-монтажните работи.
 
 Центърът на Асеновград Центърът на Асеновград Източник: Zonanews
" Въпреки компликациите подбудени от нестабилната икономическа конюнктура, високата инфлация и непрекъснато повишаващите се цени в строителството през последната година и половина, с помощта на взаимните напъните на изпълнителя, общинска администрация и Оперативна програма “Регионално развитие”,  успяхме да приключим плана сполучливо. Обектът е напълно приключен и въведен в употреба с Разрешение за прилагане от 20.12.2022г. на  РДНСК ", съобщи инж. Димитров.
 
" Изцяло актуализирани със средства от програмата са огромна част от площадното пространство и равнища II и III на площад " Академик Николай Хайтов ". Изгради се нова стоманобетонова плоча на равнище II. На същото равнище към този момент има непрекъсната открита сцена с обслужваща към нея постройка, които могат да се употребяват за проведени събития, представления и разнообразни прояви. На равнище III се построиха алпинеуми и амфитеатрална зона за отдих с опция за образуване на по-малки мероприятия. На площадното равнище се инсталира часовник и се обособиха кътове за отдих. Всички равнища са с изпълнени нови настилки, изцяло отводняване, ново осветяване, красиво озеленяване с напълно нова поливна система. За обезпечаване достъпа на хората с увреждания до всички площадни пространства и здания са построени асансьор, платформа и рампи. Изградена е също по този начин и съвременна система за видеонаблюдение ", акцентира той.
 
 Централен площад на Асеновград Централен площад на Асеновград Източник: Zonanews
Инж. Димитров благодари на екипа на плана и всички реализатори съдействали със своята работа за сполучливата му реализация. В умозаключение инж. Димитров съобщи, че община Асеновград ще работи интензивно за обезпечаване на финансиране за реализация и на стадий втори от ремонта на централната зона, който обгръща терените пред хотел " Асеновец ", читалище " Родолюбие " и продължението на пешеходната зона в двете направления от обновените пространства. Така с реализирането и на стадий II ще се реализира цялостната приключена визия на центъра града.
 
Проект: " Благоустрояване на част от централната зона и площад " Акад. Николай Хайтов " в гр. Асеновград - I стадий ", ДБФП № BG16RFOP001-1.025-0006-C02, който се реализира с финансовата поддръжка на  ОП " Региони в напредък " 2014-2020г., съфинансирана от Европейския съюз посредством Европейския фонд за районно развиване. Цялата отговорност за наличието на този документ се носи от община Асеновград и при никакви условия не може да се смята, че този документ отразява публично мнение на Европейския съюз и Управляващия орган.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР